Alonsót meglepte a remek negyedik hely - F1VILÁG.HU

Alonsót meglepte a remek negyedik hely

HIRDETÉS

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka elárulta, meglepődött azon, milyen erősnek mutatkozott csapata a Belga Nagydíj eddig eltelt részében.


Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka elárulta, meglepődött azon, milyen erősnek mutatkozott csapata a Belga Nagydíj eddig eltelt részében.

A spanyol versenyző a hétvégét megelőzően még azt mondta, nem lesz egyszerű dolguk Belgiumban a Williams csapatával szemben, mint ahogy Monzában is előnyben lesz majd a grove-i gárda rendkívül erős Mercedes-motorjának köszönhetően.

Alonso azonban a Belga Nagydíj mai időmérő edzésen a negyedik rajtkockát szerezte meg, két hellyel megelőzve a leggyorsabb Williamst.

„Kellemes meglepetés volt” – vallotta be a kétszeres világbajnok.

„Majd meglátjuk, holnap hogyan zárunk. Remélhetőleg szerezhetünk néhány értékes pontot. Erős Williamsre számítottunk, de azt hiszem, az eső kicsit elrejtette valós tempójukat, szóval feltételezhetően holnap, száraz pályán nagyon versenyképesek lesznek.”

„A Williamsek előtt vagyok, 1 másodperccel megelőzve a csapattársamat, aki négyszer nyert már itt – szóval eddig tökéletesen alakult a hétvége.”

Alonso – aki a legutóbbi, magyarországi versenyen második lett – úgy véli, egy újabb dobogó összejöhet a holnapi futamon.

„Majd meglátjuk. Azt hiszem, esélyünk lehet rá, ez kétségtelen. Szerintem igencsak jó helyről rajtolhatunk holnap. Persze jó tempóval rendelkező egyének vesznek körül minket, mint például [Daniel] Ricciardo és a Williams, és keményen kell küzdenünk azért, hogy felállhassunk a pódiumra.”

„De tudjuk, hogy a Mercedesnek voltak mechanikai problémái az elmúlt versenyeken, szóval ki kell használnunk minden kínálkozó lehetőséget.”

Hirdetés

A Ferrari másik világbajnoka, Kimi Räikkönen csak a nyolcadik helyről startolhat vasárnap.

„Az autó eléggé rendben volt, de nehezek voltak a körülmények” – vallotta be a finn.

„Elkövettem néhány hibát az utolsó gyorskörben, fel kellett áldoznom a kivezető körömet azért, hogy kikerüljek a forgalomból, szóval nem a legjobb formában kezdtem a mért kört, és elkövettem néhány hibát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!