Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonsót meglepte a Renault teljesítménye

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso bevallotta, ennél boldogabb már nem is lehetne, miután fantasztikus teljesítményt nyújtott a mai időmérő edzésen Spanyolországban.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso bevallotta, ennél boldogabb már nem is lehetne, miután fantasztikus teljesítményt nyújtott a mai időmérő edzésen Spanyolországban.

A Renault versenyzője, akinek csapata borzalmasan kezdte az idei évet, mindössze csak a világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönentől kapott ki a szombati kvalifikációs tréningen Barcelonában.

A Renault számos újítással készült a hétvégi versenyre és bár Alonso nem tulajdonított különösebb jelentőséget a fejlesztéseknek, mind ő, mind csapattársa, Nelsinho Piquet kiválóan szerepelt az edzéseken.

Alonso azonban bevallotta, nem számított ilyen nagyszerű eredményre.

“Izgalmas volt az edzés vége, mert tudtam, hogy jó időt mentem” – mondta Alonso. “Tisztában voltam azzal, hogy csak Kimi fut mögöttem, így mikor beértem a célba, tudtam, hogy a legrosszabb esetben is az első sorban leszek. Nem számítottunk ekkora sikerre, nem csak ezen a versenyen, de az egész szezonra vetítve sem. Így azt kell mondanom, ennél már nem is lehetnék boldogabb.”

A Renault versenyzője, aki 2006-ban győzelmet aratott hazájában, úgy gondolja, hogy csapata komoly előrelépést ért el az elmúlt időben.

“Az autó sokkal jobb. Elégedett vagyok a versenygéppel és kétség nem férhet hozzá, hogy sikerült előrelépést elérnünk. Jól sikerült számunkra az utolsó tesztprogram, aminek most látjuk csak eredményét. Az autó rengeteget fejlődött.”

“Egész hétvégén nehezek voltak a körülmények, majd meglátjuk, hogy mit hoz a verseny. Azonban ez a második hely sokkal jobb, mint amire számíthatunk” – mondta Alonso, aki úgy érzi, hogy a kemény munka végül meghozza gyümölcsét.

“Hihetetlen. Nagyon nehéz bármit is mondani, a csapat rengeteget dolgozott azon, hogy jobbá tegye az autót. Csalódást hozott a szezon eleje, a téli időszakban azt gondoltuk, hogy jobbak leszünk az első versenyeken. Nagyon keményen kell dolgoznunk, folyamatosan kell fejlesztenünk, hogy lépésről lépésre haladjunk előre. Úgy érzem, minden rendben lesz, így optimistán tekintek a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!