Friss hírek

Alonsót méltatja a Ferrari

Fernando Alonso teljesítményét méltatta a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki szerint a hétvégi Német Nagydíj győztese jobban versenyez, mint bármikor korábban.


Fernando Alonso teljesítményét méltatta a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki szerint a hétvégi Német Nagydíj győztese jobban versenyez, mint bármikor korábban.

Alonso idei harmadik győzelmét aratta Hockenheimben, ahol a pole pozícióból rajtolva végig maga mögött tudta tartani legfőbb ellenfeleit, Sebastian Vettelt és Jenson Buttont.

Domenicali úgy véli, hihetetlenül szoros verseny volt a tegnapi, melyet jól mutat, hogy Alonsónak mindvégig úgy kellett nyomnia, mintha időmérőn teljesítene.

„Figyelembe véve, hogy a verseny gyakorlatilag 67 időmérős körből állt, Fernando csúcsteljesítményt nyújtott” – mondta a csapatfőnök.

„Nagyszerű formában van, és megpróbáljuk olyan sokáig megtartani ezt a lendületet, ameddig csak tudjuk. Az igaz, hogy úgy gondolom, még nem a miénk a leggyorsabb autó. Egy ilyen szoros bajnokságban meg kell bizonyosodnod arról, hogy versenyről-versenyre fejlesztesz a versenygépeden, máskülönben pontokat vesztesz.”

„Az ellenfelek nagyon erősek. Az első három autó itt két vagy három másodpercen belül végzett. Ez semmi, ha megnézzük, hogy Fernando 67 időmérős kört futott.”

Domenicali emellett elmondta, Alonso profihoz méltóan állt hozzá a munkához a szezon elején, amikor a Ferrari szénája bizony nem úgy állt, ahogy szerette volna. A csapatfőnök szerint nagyon fontos volt, hogy a spanyol mindvégig hitt a maranellói gárda feltámadásában.

„Idén nagyon fontos volt Fernandónak, hogy ne veszítse el hitét a csapatban, amikor a szezon elején nehéz idők jártak ránk. Nagyon jó volt látni, hogy mindig motivált és koncentrált volt, ez pedig különbségeket okozhat, ha az ember nyomás alatt versenyez.”

„Remek munkát végeztünk az autó fejlesztésével, de az alapvető fontossággal bír, hogy látod, ahogy világbajnok versenyződ a megfelelő irányba terelgeti a csapatot. És ezért nagyon hálásak vagyunk neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek