Alonsót nem győzték meg a Ferrari tervei

Habár a Német Nagydíjat megelőzően látogatást tett a Ferrari főhadiszállásán, ahol csapata bemutatta jövő évi fejlesztési tervét, Fernando Alonso elmondta, egyelőre nem sikerült teljes mértékben meggyőzniük.Habár a Német Nagydíjat megelőzően látogatást tett a Ferrari főhadiszállásán, ahol csapata bemutatta jövő évi fejlesztési tervét, Fernando Alonso elmondta, hogy egyelőre még nincs meggyőzve arról, hogy hosszú távon maradjon az olasz alakulatnál.

„Ez a 14. szezonom a Forma-1-ben, így nagyon sok projectet láttam júliusban és augusztusban” – mondta a spanyol pilóta.

„Augusztusban mindenki nagyon elszánt és olyan fejlesztési tervvel rendelkezik, ami szóban lenyűgöző, majd novemberben még inkább az, januárban pedig minden várakozást felülmúl, aztán februárban már csak két-három csapat az, aki futamot képes nyerni.”

„Kristálygömbhöz van szükséged ahhoz, hogy tudd, mi fog történni a jövő évben. Majd meglátjuk, mi lesz, jelenleg mindenki komoly várakozásokkal tekint a jövőbe, és úgy érzi, komoly sikerek elérésére lesz majd képes.”

„A Mercedes az idei évben megmutatta, hogy a modernkori Forma-1-ben lehet domináns egy csapat. Mi nem végeztünk elég jó munkát ezekkel a szabályokkal, még nagyon sok hely van a fejlődésre, ez nem olyan, mint az elmúlt években, mikor szinte minden a határon volt.”

„A 2014-es és a 2015-ös autók között a különbség nagyobb lesz, mint a múltban volt, de majd az idő eldönti, mert most mindenki optimista a jövő évet illetően.”

Alonso csapattársa, Kimi Räikkönen hisz az olaszok szakembereiben, azonban figyelmeztette a Ferrarit, hogy a jelenlegi problémák orvoslása nem egy gyorsan kivitelezhető manőver lesz.

„Ismerjük a problémáinkat és tudjuk, hogy min kell tennünk, hogy javítsunk a dolgokon, de néhány elég komoly dolog, és nem megy egyik napról a másikra – ráadásul az új szabályokkal néhány dolgon nem változtathatsz” – magyarázta a finn.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jó irányba haladunk, én hiszek a szakembereinkben és a csapatban, hogy a megfelelő eszközökkel versenyképessé teheti az autót.”
„Az idei év már ennyi, de a jövő év egy más történet. Hiszek az emberekben, akik az autón dolgoznak, és biztos vagyok abban, hogy sokat tudunk majd fejlődni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS