Alonsót nem győzték meg a Ferrari tervei - F1VILÁG.HU

Alonsót nem győzték meg a Ferrari tervei

HIRDETÉS

Habár a Német Nagydíjat megelőzően látogatást tett a Ferrari főhadiszállásán, ahol csapata bemutatta jövő évi fejlesztési tervét, Fernando Alonso elmondta, egyelőre nem sikerült teljes mértékben meggyőzniük.



Habár a Német Nagydíjat megelőzően látogatást tett a Ferrari főhadiszállásán, ahol csapata bemutatta jövő évi fejlesztési tervét, Fernando Alonso elmondta, hogy egyelőre még nincs meggyőzve arról, hogy hosszú távon maradjon az olasz alakulatnál.

„Ez a 14. szezonom a Forma-1-ben, így nagyon sok projectet láttam júliusban és augusztusban” – mondta a spanyol pilóta.

„Augusztusban mindenki nagyon elszánt és olyan fejlesztési tervvel rendelkezik, ami szóban lenyűgöző, majd novemberben még inkább az, januárban pedig minden várakozást felülmúl, aztán februárban már csak két-három csapat az, aki futamot képes nyerni.”

„Kristálygömbhöz van szükséged ahhoz, hogy tudd, mi fog történni a jövő évben. Majd meglátjuk, mi lesz, jelenleg mindenki komoly várakozásokkal tekint a jövőbe, és úgy érzi, komoly sikerek elérésére lesz majd képes.”

„A Mercedes az idei évben megmutatta, hogy a modernkori Forma-1-ben lehet domináns egy csapat. Mi nem végeztünk elég jó munkát ezekkel a szabályokkal, még nagyon sok hely van a fejlődésre, ez nem olyan, mint az elmúlt években, mikor szinte minden a határon volt.”

„A 2014-es és a 2015-ös autók között a különbség nagyobb lesz, mint a múltban volt, de majd az idő eldönti, mert most mindenki optimista a jövő évet illetően.”

Alonso csapattársa, Kimi Räikkönen hisz az olaszok szakembereiben, azonban figyelmeztette a Ferrarit, hogy a jelenlegi problémák orvoslása nem egy gyorsan kivitelezhető manőver lesz.

„Ismerjük a problémáinkat és tudjuk, hogy min kell tennünk, hogy javítsunk a dolgokon, de néhány elég komoly dolog, és nem megy egyik napról a másikra – ráadásul az új szabályokkal néhány dolgon nem változtathatsz” – magyarázta a finn.

Hirdetés

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jó irányba haladunk, én hiszek a szakembereinkben és a csapatban, hogy a megfelelő eszközökkel versenyképessé teheti az autót.”
„Az idei év már ennyi, de a jövő év egy más történet. Hiszek az emberekben, akik az autón dolgoznak, és biztos vagyok abban, hogy sokat tudunk majd fejlődni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!