Alonsót nem lepte meg a „Ferrari-másolat” Haas remeklése - F1VILÁG.HU

Alonsót nem lepte meg a „Ferrari-másolat” Haas remeklése

HIRDETÉS
Fotó: Haas F1 Team

Egyáltalán nem lepte meg Fernando Alonsót a Haas Forma-1-es csapatának pénteki, melbourne-i remeklése. A spanyol pilóta szerint az amerikai istálló rendkívül sokat köszönhet a Ferrarinak.

A Haas versenyzője, Romain Grosjean a 6. legjobb idővel zárta az Ausztrál Nagydíj pénteki nyitónapját, fél másodperccel megelőzve a 8. pozícióban végző Aalonsót.

A Haas csapata F1-es csatlakozása óta szoros technikai partnerséget ápol a Ferrarival, így a motoron kívül számos alkatrészt Maranellóból kapnak.

Alonso elárulta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy az amerikai istálló ilyen jó formában kezdett.

„Nem, nem igazán. Nyilván a Ferrari tavalyi autójának replikáját használják, márpedig a Ferrari 2017-ben nyert itt” – mondta a spanyol.

„A Haas nagyon gyorsnak tűnik, és elképzelhető, hogy a három élcsapat mögött van közvetlenül, és nehéz lesz legyűrni őket, főleg az első futamon, és a bajnokság első felében. De megpróbálunk közel kerülni, és minden lehetőségből előnyt kovácsolni.”

A Renault versenyzője, Carlos Sainz elárulta, ők sem lepődtek meg a Haas remeklésén.

„Az előszezoni teszteken is nagyon gyorsak voltak, és rajtuk tartottunk a szemünket, mert nagyon-nagyon jó köridőket produkáltak” – magyarázta Sainz.

„Sajnos úgy tűnik, fél lépéssel a középmezőny többi csapata előtt járnak, de remélhetőleg hamarosan fel tudunk zárkózni.”

Hirdetés

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo szerint is érdemes lesz odafigyelni az amerikaiakra.

„Mindenki tudja, hogy a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes gyors, és mindig az a kérdés, ki jön utánuk” – mondta.

„A teszteken úgy tűnt, a Haas, most pedig Grosjean nagyon gyors volt. Szóval úgy fest, hozzák azt a teljesítményt, amit a múlt hónapban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!