Alonsót nem lepte meg, hogy Honda-motorra vált a Red Bull - F1VILÁG.HU

Alonsót nem lepte meg, hogy Honda-motorra vált a Red Bull

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso azt mondja, nem lepődött meg azon, hogy a Red Bull Honda-motorokra vált 2019-ben, azt azonban nem tudja megítélni, hogy a japánok erőforrása mennyire jó most, vagy mennyire lesz jó jövőre.

A Red Bull a hét elején jelentette be, 2 évre szóló szerződést kötött a Hondával, így 12 év után szakít jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val.

A Forma-1-be 2015-ben visszatért Honda a McLarennel eltöltött hároméves partnerséget végigszenvedte, idén azonban a Toro Rosso motorszállítójaként sikerült komoly előrelépést tennie.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, alapvetően egyszerű volt meghozni a döntést, és arra számítanak, hogy a Hondával is a futamgyőzelmekért, és reményeik szerint a világbajnoki címért harcolhatnak.

A Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Fernando Alonsót megkérdezték arról, meglepi-e, hogy a Red Bull szövetségre lépett a japánokkal, és bajnoki álmokat dédelget egy olyan motorral, mellyel ők jobbára csak szenvedtek az elmúlt években.

„Hogy engem meglep-e? Nem. Hogy őszinte legyek, szerintem kívülről nehéz kielemezni, mit csinál a többi csapat” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Nem áll rendelkezésünkre minden adat, szóval örülök a döntésüknek, és örülök a Honda miatt is, akik továbbra is elkötelezettek a Forma-1 és a jövő iránt. Ugyanakkor pedig nem vagyok meglepve. Voltak pletykák már pár hónappal ezelőtt is erről a partnerségről, most pedig hivatalossá vált.”

Alonso elárulta, azt nem tudja, mennyire erős a Honda motorja, annak azonban nagyon örül, hogy a McLaren a Renault erőforrásaira váltott.

„Nem tudom, mennyire jó a Honda-motor. Amit tudok, hogy a Renault erőforrása, ami az autónkban van, elég erős. Tavaly ilyenkor nulla ponttal álltunk, idén pedig hetedikek vagyok az egyéni pontversenyben, és ötödikek a konstruktőri tabellán. A kapcsolatunk pedig jobb és egészségesebb, mint valaha. Ez az egyetlen, amiről be tudok számolni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!