Friss hírek

Alonsót nem zavarja, hogy Massa ellenállt

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elárulta, egyáltalán nem zavarja, hogy csapattársa, Felipe Massa nem tett eleget a maranellói gárda kérésének, és nem engedte el őt a vasárnapi Japán Nagydíjon.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elárulta, egyáltalán nem zavarja, hogy csapattársa, Felipe Massa nem tett eleget a maranellói gárda kérésének, és nem engedte el őt a vasárnapi Japán Nagydíjon.

A szuzukai verseny első szakaszában Massa azt az üzenetet kapta versenymérnökétől, Rob Smedley-től, hogy az ún. ’A’ multifunkciós stratégia lép életbe, amit legyen szíves alkalmazni, a brazil azonban nem engedte el Alonsót, akinek így küzdenie kellett csapattársával.

A spanyol végül a 20. körben jutott túl Massán, és bár a brazil a leintés után elárulta, nem örült annak, hogy a Ferrari csapatutasítást kívánt alkalmazni, Alonso elárulta, egyáltalán nincs problémája márkatársa viselkedésével.

„Nem, nem igazán. Nem keríthetünk nagy feneket ennek a dolognak” – mondta a Ferrari világbajnok versenyzője.

„Elvégre versenyzünk, és bármit is tettünk ma, többé-kevésbé ugyanolyan pozícióban végeztünk, mivel nem tudtunk ennél többet elérni. Nem igazán tudom, mi történt pontosan, de egyáltalán nincs problémám ezzel.”

Amikor a Ferrari bejelentette, hogy Massa helyét jövőre Kimi Räikkönen veszi át a csapatnál, a brazil kijelentette, a bajnokság hátralévő versenyein nem fogja segíteni csapattársát, és inkább saját eredményeire fókuszál – szeretne ugyanis megfelelő ülést találni magának 2014-re.

„Megpróbáljuk a legjobbat nyújtani – Felipe, én és a csapat is –, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük. Néha ez könnyen megy, máskor sokkal nehezebb, főleg, ha a teljesítmény nem a legjobb” – folytatta mondandóját Alonso.

„Soha nem könnyű, ha a hetedik, vagy nyolcadik helyről rajtolunk, vagy ezekben a pozíciókban versenyzünk. Jó lesz, ha visszatérnek a Ferrarihoz a régi szép idők, amikor ismét az első helyekért harcolhatunk, és aztán a versenyeken dől el, hogy ki nyer.”

„Vagy úgy csináljuk, mint a Red Bull: az egyik autó két kiállással megy végig, a másik hárommal, és az első, illetve második helyen végeznek. Ez sokkal könnyebb élethelyzet.”

Massa nem kívánta részletezni a mai futamon történteket, azt azonban elárulta, nem örült a csapat próbálkozásának.

„Az ember soha nem örül, ha utasítgatják” – mondta a brazil, majd amikor arról kérdezték, megvitatják-e a dolgot csapaton belül, így felelt: „Mindig megbeszéljük a dolgokat, ez biztos.”

„De elégedett voltam a mai nappal. Balszerencsés futam volt a bokszucta-áthajtásos büntetés, illetve a versenyen történtek miatt. Ő [Alonso] pedig végül a pályán előzött meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!