Friss hírek

Alonsót visszavárják a Dakar-ralira

A legendás tereprali egyik ikonikus alakja, Nasser Al-Attiyah szerint Fernando Alonso nagyszerűen teljesített a legutóbbi Dakar-raliján, ezért abban bízik, hogy a pilóta hamarosan ismét megméretteti magát a sivatagban.

Fernando Alonso néhány évvel ezelőtt több nívós autósport-szériában kipróbálta magát, miután a Forma-1-től visszavonult. Ebbe a merítésbe bekerült a legendás Dakar-rali is, amelyen 2020-ban indult el egy gyári támogatottságú Toyota Hiluxszal. Alonso az elvárásokat túlteljesítve 12 szakaszból nyolcszor végzett a top 10-ben, az összetettet pedig az előkelő 13. pozícióban zárta. Azóta ismét az F1 felé terelte minden energiáját, ám Nasser Al-Attiyah, a Dakar négyszeres győztese szerint Alonso nem végleg hagyta maga mögött a terepralizást.

„Még mindig arra bátorítom, hogy újra megpróbálja a Dakart. A Forma-1-ből már ismertem őt, de akkor találkoztam vele, amikor 2020-ban csatlakozott a csapathoz. Arra kértek, hogy a homokdűnék között tanítsam őt. Három napot töltöttünk el Katarban, az 50 fokban, és lenyűgöző munkát végzett. Nagyon tehetséges.”

Hirdetés
 

„Egy ilyen versenyhez tapasztalatra van szükség. A Dakar történelmét tanulmányozva kiderül, hogy öt-hatévnyi rutinra van szükség, mielőtt valaki nyerni tud. Mindenesetre nagyon jó volt vele. Azóta is tartjuk a kapcsolatot. Várunk rá.”

Al-Attiyah meggyőződése, hogy Alonso még rajthoz fog állni a legendás versenyen.

„Így gondolom. Imádta a versenyt, szóval biztos vagyok benne, hogy egy-két év múlva visszatér.”

Al-Attiyah címvédésre készül a 2023-as Dakaron, amely megmérettetés 12 helyett 14 szakaszon keresztül zajlik majd Szaúd-Arábiában. A prológot idén december 31-én rendezik, az első „éles” szakasz pedig január elsején rajtol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!