AlphaTauri: Sokat fejlődött télen a Honda

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19: Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda in the Pitlane during day one of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-235URBCMD1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Scuderia AlphaTauri
Nagy előrelépéseket tett 2020-as erőforrásával a Honda – ezt az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost nyilatkozta a minap.

A japán gyártó idén is két csapatot, a Red Bull Racinget és az AlphaTaurit látja el erőforrásaival, előbbi istállóval pedig a világbajnoki címért szeretne harcba szállni az előttünk álló idényben.

A Honda a tavalyi szezont követően kőkeményen dolgozott azon, hogy javítson V6-os erőforrása teljesítményén és megbízhatóságán, Franz Tost pedig elárulta, lenyűgözte őt az a fejlődés, amit a gyártó elért.

„Nagy előrelépést tettek” – mondta az AlphaTauri csapatfőnöke a Motorsport.com című lapnak. „Már harmadik éve dolgozunk együtt velük, és ha megnézzük, hogy az erőforrás hogyan illeszkedik a kasztniba, és összhasonlítjuk azt az első évvel, akkor nagy különbséget láthatunk.”

„Mindent optimalizáltak – kezdve az elektromos dobozoktól a vízpumpákig és az olajpumpákig. Jobb lett a tömegközéppont és a súlyelosztás. Ez természetesen sokat segít, hasznos a teljesítmény szempontjából, és a Honda nagyot lépett előre a megbízhatóság és a teljesítmény tekintetében is.”

Az AlphaTauri technikai igazgatója, Jody Eggington azt mondja, a hosszú távú együttműködés lehetővé tette, hogy felgyorsítsák a fejlődést, hiszen mindkét fél egyre jobban tudja a másik igényeit.

„A csomagunk igényei szerint alakítják az erőforrásukat. Nagyon jó a dinamika, és mindig úgy dolgoznak, hogy megfeleljenek az AlphaTauri és a Red Bull igényeinek” – mondta a szakember.

„Sok kérést tehetünk feléjük, hogy a csomagolás a lehető legszűkebb legyen, ők pedig nagyon rugalmasak. Szóval most, a harmadik évre már kialakult a partnerségünk, értjük a filozófiájuk alapjait. A folytonosságnak köszönhetően pedig egy kicsit jobban nyomhatunk mindent.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS