Portugál Nagydíj
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19: Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda in the Pitlane during day one of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235URBCMD1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Scuderia AlphaTauri

AlphaTauri: Sokat fejlődött télen a Honda

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

AlphaTauri: Sokat fejlődött télen a Honda

Nagy előrelépéseket tett 2020-as erőforrásával a Honda – ezt az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost nyilatkozta a minap.

A japán gyártó idén is két csapatot, a Red Bull Racinget és az AlphaTaurit látja el erőforrásaival, előbbi istállóval pedig a világbajnoki címért szeretne harcba szállni az előttünk álló idényben.

A Honda a tavalyi szezont követően kőkeményen dolgozott azon, hogy javítson V6-os erőforrása teljesítményén és megbízhatóságán, Franz Tost pedig elárulta, lenyűgözte őt az a fejlődés, amit a gyártó elért.

„Nagy előrelépést tettek” – mondta az AlphaTauri csapatfőnöke a Motorsport.com című lapnak. „Már harmadik éve dolgozunk együtt velük, és ha megnézzük, hogy az erőforrás hogyan illeszkedik a kasztniba, és összhasonlítjuk azt az első évvel, akkor nagy különbséget láthatunk.”

„Mindent optimalizáltak – kezdve az elektromos dobozoktól a vízpumpákig és az olajpumpákig. Jobb lett a tömegközéppont és a súlyelosztás. Ez természetesen sokat segít, hasznos a teljesítmény szempontjából, és a Honda nagyot lépett előre a megbízhatóság és a teljesítmény tekintetében is.”

Az AlphaTauri technikai igazgatója, Jody Eggington azt mondja, a hosszú távú együttműködés lehetővé tette, hogy felgyorsítsák a fejlődést, hiszen mindkét fél egyre jobban tudja a másik igényeit.

„A csomagunk igényei szerint alakítják az erőforrásukat. Nagyon jó a dinamika, és mindig úgy dolgoznak, hogy megfeleljenek az AlphaTauri és a Red Bull igényeinek” – mondta a szakember.

„Sok kérést tehetünk feléjük, hogy a csomagolás a lehető legszűkebb legyen, ők pedig nagyon rugalmasak. Szóval most, a harmadik évre már kialakult a partnerségünk, értjük a filozófiájuk alapjait. A folytonosságnak köszönhetően pedig egy kicsit jobban nyomhatunk mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!