Friss hírek

AlphaTauri: Tsunoda „lenyűgözően” teljesített a teszten

„Egészen lenyűgöző” teljesítményt nyújtott első Forma-1-es tesztjén Yuki Tsunoda – a japán tehetség 2021-ben az AlphaTaurival mutatkozhat be a száguldó cirkuszban, szerdán pedig a faenzai kiscsapat 2018-as autójával körözhetett.

A tűzkeresztségre Imolában került sor: a jelenleg a Forma-2-es sorozatban a 3. helyet elfoglaló Tsunoda a Toro Rosso 2018-as modelljével 352 km-t tett meg.

A fiatal pilóta jó eséllyel F1-es hétvégén is bemutatkozhat idén egy-egy szabadedzés erejéig, az abu dhabi fiatalok tesztjén pedig sokat körözhet majd az AlphaTauri idei autójával.

Bár hivatalosan ezt még nem jelentették be, szinte borítékolható, hogy Tsunoda jövőre debütál majd az F1-ben: Daniil Kvyat helyét veszi majd át.

Franz Tost csapatfőnöke a szerdai tesztnap után nem győzte dicsérni a 20 éves pilótát.

„Egy igazán produktív tesztet teljesítettünk Imolában, Yuki Tsunoda 352 km-t tett meg” – mondta a szakember.

„Egy kicsit nyirkos volt a pálya délelőtt, szóval esőgumikon kezdtünk. De Yuki még így is hamar összeszokott az autóval, amikor tehát száraz gumikra váltottunk, rögtön elkezdtek javulni a köridők, és egészen lenyűgöző volt.”


„Az ebédszünet után új garnitúra gumikon folytattuk, és tovább javult, megmutatva, hogy még kényelmesebben érzi magát az autóban – körről-körre. Yuki értékes technikai visszajelzéseket adott az autó viselkedésével kapcsolatban, amik összhangban voltak azzal, amit vártunk.”

„Utolsó etapja során egy versenyszimulációt teljesített, és nagyon következetes volt, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy mindent kontroll alatt tartott. Nagyon várjuk már a következő, abu dhabi tesztjét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!