Friss hírek

AlphaTauri: Ugyanolyan motorunk lesz, mint a Red Bullnak

Az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost kijelentette, 2022-től is ugyanolyan motorokat használnak majd a királykategóriában, mint testvércsapatok, a Red Bull.

Akárcsak az energiaital-gyárosok nagycsapatát, úgy az AlphaTaurit is váratlanul érte a Honda múlt pénteki bejelentése, miszerint 2021 végén kivonul a Forma-1-ből.

A faenzai istálló 2018 óta dolgozik együtt a japán gyártóval, azóta pedig már egy győzelmet is szereztek közösen – az idei Olasz Nagydíjon Pierre Gasly elsőként szelte át a célvonalat.

Az AlphaTauri jó ideje természetesen szoros együttműködésben dolgozik a Red Bull Racinggel, a szinergiát pedig még szorosabbra fűzik a jövőben, 2021-től ugyanis már ők is a Milton Keynes-i istálló szélcsatornáját használják.

Franz Tost csapatfőnök azt mondja, természetesen 2022-től is ugyanazt a motort akarják használni, mint a Red Bull, hogy a mostani üzleti modellel folytathassák.

„Nem, mi nem akarunk másmilyen erőforrást használni, mint a Red Bull Racing, mivel szeretnénk folytatni a szinergiai folyamatot” – mondta a szakember a Nürburgringen.

„Nem akarom, hogy az AlphaTauri ismét elkezdjen saját váltot, komplett hátsó felfüggesztést tervezni, meg ilyenek. Nagyon szoros együttműködésben vagyunk a Red Bull Technologyval, és szeretnénk ezt folytatni velük. Ezért ugyanolyan motort szeretnénk, mint ők.”

Tost azt mondja, természetesen őket is megdöbbentette a Honda döntése, ám nem tehetnek mást, el kell fogadniuk azt.

„A Honda döntése természetesen hatalmas sokk számunkra” – magyarázta Tost.

„Nagyon hosszú partnerségünk van velük, és nagyon eredményes is. De el kell fogadnunk a döntésüket, és meg kell köszönnünk nekik azt az igazán jó munkát, amit végeztek velünk. A többit pedig majd meglátjuk.”

„Remek előrelépéseket tettünk, most pedig a Red Bull el fogja dönteni, hogy milyen motorokat használunk 2022-től. És bízom benne, hogy  folytatni fogjuk ezt a szinergiai folyamatot, és sikeresek leszünk a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!