Friss hírek

AlphaTauri: Ugyanolyan motorunk lesz, mint a Red Bullnak

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda in the Pitlane during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost kijelentette, 2022-től is ugyanolyan motorokat használnak majd a királykategóriában, mint testvércsapatok, a Red Bull.

Akárcsak az energiaital-gyárosok nagycsapatát, úgy az AlphaTaurit is váratlanul érte a Honda múlt pénteki bejelentése, miszerint 2021 végén kivonul a Forma-1-ből.

A faenzai istálló 2018 óta dolgozik együtt a japán gyártóval, azóta pedig már egy győzelmet is szereztek közösen – az idei Olasz Nagydíjon Pierre Gasly elsőként szelte át a célvonalat.

Az AlphaTauri jó ideje természetesen szoros együttműködésben dolgozik a Red Bull Racinggel, a szinergiát pedig még szorosabbra fűzik a jövőben, 2021-től ugyanis már ők is a Milton Keynes-i istálló szélcsatornáját használják.

Franz Tost csapatfőnök azt mondja, természetesen 2022-től is ugyanazt a motort akarják használni, mint a Red Bull, hogy a mostani üzleti modellel folytathassák.

„Nem, mi nem akarunk másmilyen erőforrást használni, mint a Red Bull Racing, mivel szeretnénk folytatni a szinergiai folyamatot” – mondta a szakember a Nürburgringen.

„Nem akarom, hogy az AlphaTauri ismét elkezdjen saját váltot, komplett hátsó felfüggesztést tervezni, meg ilyenek. Nagyon szoros együttműködésben vagyunk a Red Bull Technologyval, és szeretnénk ezt folytatni velük. Ezért ugyanolyan motort szeretnénk, mint ők.”

Tost azt mondja, természetesen őket is megdöbbentette a Honda döntése, ám nem tehetnek mást, el kell fogadniuk azt.

„A Honda döntése természetesen hatalmas sokk számunkra” – magyarázta Tost.

„Nagyon hosszú partnerségünk van velük, és nagyon eredményes is. De el kell fogadnunk a döntésüket, és meg kell köszönnünk nekik azt az igazán jó munkát, amit végeztek velünk. A többit pedig majd meglátjuk.”

„Remek előrelépéseket tettünk, most pedig a Red Bull el fogja dönteni, hogy milyen motorokat használunk 2022-től. És bízom benne, hogy  folytatni fogjuk ezt a szinergiai folyamatot, és sikeresek leszünk a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!