Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alpine: Alonso hihetetlen védekezése Hamilton ellen létfontosságú volt

„Hihetetlen” védekezést mutatott be Lewis Hamiltonnal szemben a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon Fernando Alonso. Az Alpine sportigazgatója, Alan Permane szerint a spanyol döntő szerepet játszott Esteban Ocon győzelmében.

A francia istálló profitálni tudott az elsőkörös tömegbalesetből a Hungaroringen: Esteban Ocon magabiztos versenyzéssel győzni tudott, Fernando Alonso pedig az 5. helyen ért célba – Sebastian Vettel kizárása után viszont a 4. pozíció lett az övé.

Alonso küzdelmes versenyt vívott Mogyoródon, a legemlékezetesebb párharcát pedig Lewis Hamilton ellen folytatta: a címvédőt rendkívül keményen tartotta maga mögött a 40 esztendős versenyző.

Alan Permane, az Alpine sportigazgatója nem is győzte méltatni a kétszeres világbajnokot.

„Alonso hihetetlen volt – abszolút hihetetlen” – mondta a szakember. „Nagyon örül miattunk, Esteban miatt – de persze tudom, hogy frusztrált, mert győzni akar.”

Permane elismerte, az, hogy Alonso ilyen határozottan tartotta maga mögött Hamiltont, döntő fontosságú volt Ocon győzelmében.

„100 százalékig. Kétségtelen, hogy döntő volt. Azt hiszem, 11 körön át tartotta maga mögött. Ha meg tudta volna előzni az első körben, ahogy megelőzte Carlost, akkor meggyőződésem, hogy Lewis odaért volna.”

„Akkor szerintem azt csináltuk volna, hogy visszaveszünk egy kicsit, adunk Sebnek DRS-t, hogy védekezésre használjuk egy kicsit. De nem tudom, hogy magunk mögött tudtuk-e volna tartani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!