Friss hírek

Alpine: Alonso szerint is gyors az autónk!

Magabiztosan várja a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat az Alpine Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Alan Permane, aki szerint az istálló kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is egyre elégedettebb az idei autóval.

A francia istálló az első, barcelonai gyakorlás során még jobbára sok üzemanyaggal, a DRS használata nélkül dolgozott, múlt héten, Bahreinben azonban a versenyzők már kevesebb üzemanyaggal is pályára gurulhattak. A látottak alapján pedig a csapatnál azt reméli, az A522-es kódjelű versenyautó legalább a középmezőny elejében harcolhat majd.

A bahreini zárónapon Fernando Alonso a 3. legjobb időt autózta, és bár a kétszeres világbajnok még most sem teljesen elégedett, pozitív visszajelzéseket kaptak az autó teljesítményével kapcsolatban.

Hirdetés
 

„Fernando még nem felhőtlenül boldog, gyorsabb akar lenni, még vannak problémái az autóval, de természetesen már sokkal elégedettebb” – mondta az Alpine sportigazgatója, Alan Permane „Nagyon sok üzemanyaggal körözött sokáig, így látni fogunk majd egy ugrást a köridőben. Az utolsó nap vége felé felraktunk új C3-as gumikat, és azt mondta, ’wow, ez az autó gyors!’.”

„Nagyon elégedett volt, és tényleg érezte a teljesítményt. Nem annyi üzemanyaggal körözött, mint egy időmérőn, hanem kevesebbel, de azt megelőzően teli tankkal ment. Szóval már elismerőbb volt. De amint elkezdesz hozzászokni ehhez a tapadási szinthez és sebességhez, elkezdesz apró problémákat is észrevenni.”

Permane azt mondja, abban bíznak, már a szezon első versenyhétvégéjén bejuthatnak az időmérő edzés utolsó szakaszába.

„Nem számítunk arra, hogy pályára gurulunk, és miénk lesz a pole, de remélem, hogy benne leszünk a sűrűjében, és a Q3-ért harcolhatunk.”

A csapat sportigazgatója kifejtette, bár a bahreini teszten versenyképesebbnek tűntek, mint az első, február végi gyakorláson, valójában végig látták, hogy mire képes az autó.

„Szerintem utána is elmondtam, hogy nem stresszeltünk túlzottan. A teljesítmény megvolt. Elégedettek voltunk vele. Nem tudom, hogy egyesek mit hittek, vagy mit nem, de mi nem pánikoltunk. Azt gondolom, itt most megmutattuk, hol is állunk. Még mindig nem tudom, hogyan is néz ki az erősorrend, de tudom, hogy mi is játékban vagyunk.”

„Nem vagyunk mérföldekkel lemaradva, mint ahogy az Barcelonában tűnt. Közel vagyunk, szóval csak az kell, hogy minden összeálljon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!