IMOLAGP

Alpine: Alonso teljesen fitt lesz a jövő heti tesztre

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team.
Alpine F1 Team Launch, Tuesday 2nd March 2021.
Teljesen fitt, és készen fog állni a jövő heti tesztre az Alpine Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso. A spanyol nemrég kerékpárbalesetet szenvedett, melyben megsérült az állkapcsa.

Alonso kétévnyi kihagyás után tér vissza az F1-be az Alpine színeiben, februárban azonban felkészülés közben baleset érte: épp kerékpárral edzett, amikor összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval.

A bukásban Alonso állkapcsa megsérült, azóta azonban már folytatja a fizikai felkészülést, az Alpine csapatánál pedig azt mondják, nincs miért aggódni, a rutinos versenyző készen áll arra, hogy jövő hétvégén versenyautóba üljön.

„Fernando jól van” – mondta Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója. „Csúnya balesete volt. Egy biciklibaleset soha nem egyszerű, de szerencséje volt, és csak az állkapcsa sérült meg.”

„Szóval a szükséges operációtól és a kezeléstől eltekintve minden más rendben van. Fernando teljesen fitt. Abszolút használható! Még minket is meglepett, hogy ilyen gyorsan felépült. Megerősítette számunkra szinte a baleset után azonnal, hogy itt lesz Bahreinben, amit az orvosai is megerősítettek.”

„Úgy tűnt, teljesen rendben van, mert abszolút fitt, és várjuk már, hogy jövő héten az autóban lássuk őt.”

Az Alpine csapata már ma pályára viszi kedden bemutatott új autóját: Silverstone-ban Esteban Ocon körözhet az A521-es modellel. Alonso a koronavírus-járvány miatti szigorú beutazási szabályok miatt nem lehet ott a bejáratáson, Marcin Budkowski, az Alpine ügyvezetője viszont azt mondja, ez nem olyan nagy gond.

„Tényleg arról van szó, hogy mindent megtegyünk a teljes felépüléséért a szezonkezdetre” – mondta a szakember.

„Sokkal fontosabb, hogy a bahreini tesztre teljesen fitt legyen, minthogy itt legyen a bemutatón, vagy vezesse az autót a bejáratáson. Ráadásul itt vannak még a szigorú beutazási szabályok is, a karanténkötelezettség, ami nem a legjobb helyzet.”

„Szóval legyen csak 100 százalékos Fernando, adjunk időt a gyógyulásra, és legyen fitt a bahreini teszt idejére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!