Alpine: Az Alonsóval erősödő Astont is legyőzzük - F1VILÁG.HU

Alpine: Az Alonsóval erősödő Astont is legyőzzük

Otmar Szafnauer szerint a belátható jövőben magasabb szintet fog képviselni a Forma-1-ben az Alpine, mint az Aston Martin, hiába csábította el tőlük a brit márka Fernando Alonsót.

Alonso átszerződése alaposan felkavarta az állóvizet az F1-es középmezőnyben a nyári szünet kezdetén, különösen az Alpine-t hagyva nehéz helyzetben, amely nemcsak hogy váratlanul elveszítette a kétszeres bajnokot, akire a jövő évben is számított volna, de úgy tűnik, még tartalékpilótájuk, Oscar Piastri sem fog náluk vezetni, aki inkább a McLaren ajánlatát fogadta el.

Az Alpine csapatfőnöke szerint azonban mindez csak a felszín, a színfalak mögött ugyanis jól működő szervezet hajtja az istállót. Szafnauer azt megelőzően, hogy az idei évre az enstone-i csapathoz szerződött, hosszú ideig az Aston Martin és jogelődjei vezetőségében dolgozott, így remek rálátása van a két istállóra váró fejlődési irányra.

„Mindkét csapatot jól ismerem. Náluk 12 évet töltöttem, így az ott dolgozóknak a nevére még jobban is emlékszem, mint az itteniekére” – idézi a csapatfőnököt a Motorsport. „Tudom, hogy amióta decemberben eljöttem onnan, felvettek néhány új embert, köztük olyanokat is, akiknek a leigazolásában még én is szerepet játszottam, mint például Dan Fallows, vagy a Mercedestől érkező Eric Blandin. Szóval nagyon is tisztában vagyok vele, hogy mire készülnek. Abban a csapatban és a mostani csapatomban is nagy potenciál rejlik.”

„Viszont a mi csapatunk jelenleg sokkal magasabb szinten teljesít. Persze nehéz megjósolni, hogy mi lesz a későbbiekben, de a közeljövőben is ezen a szinten leszünk, ha nem magasabbon.

Az Alpine tavaly is legyőzte az Aston Martint a konstruktőri pontversenyben, idén pedig még nagyobbra nyílt az olló a két istálló között, hiszen a franciák 99 ponttal a negyedik helyen állnak és a középmezőny legjobbjának mondhatják magukat, míg az idén eddig mindössze 20 pontot összekanalazó Aston csak a kilencedik a tabellán.

Az utóbbi egy évben nagy publicitást kapott a silverstone-i csapathoz érkező szakemberek névsora, valamint az Aston Martin épülő új gyára, ám Szafnauer szerint az Alpine-nál is folyamatban van egy hasonló bővülés, csak éppen kevésbé kürtölik azt világgá.

„Nekünk is van egy programunk, ami a Mountain Climber nevet viseli, a célja pedig, hogy 75 embert vegyünk fel stratégiai fontosságú területekre, hogy még többet hozzunk ki a csapat képességeiből. Ezen új érkezők mellett pedig bizonyos eszközeinket is fejlesztjük, például új szimulátorunk épül, növeljük a gyártórészleg kapacitását és újításokat kap a szélcsatorna is – mindezt azzal a céllal, hogy száz versenyen belül győztesek legyünk” – fogalmazott a román származású szakvezető.

„Jelenleg ezek a folyamatok zajlanak, ráadásul gyorsan. A létszámunk pedig már eléri a 850 főt. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy le tudjuk győzni azt a csapatot, amelyikhez Fernando szerződik, azon időtartam alatt, amíg ott lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!