Alpine: Az Aston Martin mindenkit meglepett idei teljesítményével - F1VILÁG.HU

Alpine: Az Aston Martin mindenkit meglepett idei teljesítményével

HIRDETÉS
Az Alpine sportigazgatója szerint mindenkit váratlanul ért a Forma-1-es paddockban az a formajavulás, amit az Aston Martin képes volt elérni a 2023-as idényre. Alan Permane elismerte, saját teljesítményük miatt természetesen csalódottak.
action, Aramco, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

Miközben az élen továbbra is a Red Bull csapata áll, az osztrák istálló eddigi legfőbb kihívója nem a Ferrari vagy a Mercedes, hanem az Aston Martin volt, mely Fernando Alonso révén két dobogós eredményt is szerzett az évad első két futamán. Az Alpine eközben legjobb eredményeként egy 8. helyet tudott csak felmutatni, a csapatnál pedig természetesen nincsenek is megelégedve a látottakkal. Alan Permane mindenesetre úgy látja, közelebb tudtak kerülni a Ferrarihoz és a Mercedeshez tavaly óta.

„Nem valami kielégítő, hogy nem ott tartunk a tempót tekintve, ahol szeretnénk. Ennél gyorsabbak akarunk lenni, ezekkel a srácokkal szeretnénk harcolni” – mondta a sportigazgató. „Úgy gondolom, közelebb vagyunk a Ferrarihoz, és közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint tavaly. Még nem végeztem mély elemzést ezzel kapcsolatban, de biztos vagyok benne, hogy a Ferrarihoz közelebb vagyunk, mert tavaly ilyenkor ők a győzelmekért harcoltak.”

„Az Aston nyilvánvalóan óriási ugrást tett, mi pedig az ötödik leggyorsabb csapat vagyunk – és nem itt szeretnénk tartani. A célunk az volt, hogy közelebb kerüljünk a 3. helyhez. Jelenleg nem ez a helyzet. Illetve, ami azt illeti, lehet, ha ugyanis a Mercedest mondjuk a harmadik leggyorsabb csapatnak, akkor talán közelebb vagyunk hozzájuk, mint tavaly.”

„De ez nem elég. Nem ott tartunk, ahol szeretnénk, és szerintem az Aston mindenkit meglepett azzal az ugrással, amit elért.”

Permane szerint a Red Bullt nehéz lesz utolérnie a riválisoknak idén, abban azonban bízik, hogy az Alpine képes lesz jelentősen javítani saját teljesítményén.

„Úgy tűnik, senki sem tud a Red Bull közelébe férkőzni idén, látszólag egy másodperces előnyben vannak körönként. Ez frusztráló. Továbbra is keményen kell dolgoznunk és fejlesztéseket kell pályára vinnünk, növelnünk kell a leszorítóerőt. Nyomnunk kell, ez tavaly jól működött részünkről.”

„Rengeteg mindennel előálltunk az elmúlt évben, remek volt a korreláció. Szóval nagyon bízhatunk abban, hogy az új fejlesztések működni fognak majd az autónkon. Csupán gyorsabban kell javítanunk rajta, mint ahogy a riválisok teszik.”

Az Alpine sportigazgatóját arról is megkérdezték, szerinte mely területeken van hátrányban a csapat idei, A523-as kódjelű autója.

„Azt gyanítom, egy kicsit mindenhol” – válaszolta. „A versenyzők javulást szeretnének a féktávokon, és jobb kigyorsításra vágynak. Nem igazán van egy konkrét terület, melyről különösen panaszkodnának. Mindenhol javulnunk kell, ebben biztos vagyok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!