Alpine: Bárcsak Piastri becsületesebb lenne - F1VILÁG.HU

Alpine: Bárcsak Piastri becsületesebb lenne

HIRDETÉS
Súlyos szavakkal illette az Alpine csapatfőnöke Oscar Piastrit, miután a pilóta az F1-es nyári szünet elején váratlanul úgy döntött, az őt kinevelő csapat helyett inkább a McLarennel állna rajthoz 2023-ban.
Oscar Piastri, Alpine

Komoly jogi vitába keveredett az utóbbi hetek során az Alpine és a McLaren, amely F1-es istállók Oscar Piastri versenyeztetési jogaiért harcolnak a tárgyalóasztalnál. A két fél zűrös ügyét a Forma-1 szerződéseket elismerő szervezete (CRB) vizsgálja jövő héten.

A 2021-es F2-es bajnok Piastri az Alpine neveltjeként töltötte az utóbbi éveket, így Fernando Alonso váratlan eligazolását követően ő volt az egyértelmű jelölt a távozó versenyző helyére. Ezt annak rendje és módja szerint az Alpine be is jelentette, ám Piastri váratlanul úgy döntött, inkább elvág minden szálat az őt felkaroló francia csapattal, és jövőre inkább a McLarennel debütál az F1-ben. Az ügy a Belga Nagydíj egyik legforróbb témájának számít, így pénteken a sajtó Otmar Szafnauert faggatta arról, hogyan érez a helyzet kapcsán.

„Ő egy ígéretes fiatal pilóta” – fogalmazott az Alpine vezetője. „Azt kívánom, bárcsak egy kicsit becsületesebb lenne. Novemberben aláírt egy papírt, mi pedig mindent megtettünk, hogy felkészítsük az F1-re. Az alku ráeső része szerint nálunk kellene vezetnie, vagy három évre egy olyan ülést elfoglalnia, amit mi választunk számára. Azt kívánom, bárcsak emlékezne arra, amit novemberben aláírt.”

Arra a kérdésre, hogy az Alpine felkeresett-e más pilótákat Piastri esetleges pótlására, Szafnauer az alábbit válaszolta.

„Szerintem az a helyes, ha hétfőn elmegyünk a CRB-hez, meglátjuk, ott mi történik, majd ezt követően kezdünk tárgyalásokba.”

Mivel az utóbbi napokban a McLarentől év végén távozó Daniel Ricciardo is kikerült a pilótapiacra, így a sajtóban az ő neve is felmerült Alonso lehetséges utódjaként. Szafnauer nem tagadja, valóban ez a helyzet. A két fél nem ismeretlen egymás szemében, hiszen Ricciardo korábban már versenyzett az Alpine elődjénél, a Renault-nál.

„A csapat sok jót mesélt az általa itt töltött időszakról. Ilyen jellegű beszélgetéseink még nem voltak, de akármelyik mérnököt kérdezem, mindenki nagyra tartja őt, mint pilóta és motiváló személyiség” – tette hozzá Szafnauer.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!