Alpine: Gaslyban megvan az, ami Alonsóban és Piastriban nincs - F1VILÁG.HU

Alpine: Gaslyban megvan az, ami Alonsóban és Piastriban nincs

HIRDETÉS
Az Alpine Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer szerint Esteban Ocon, valamint az istálló új igazolása, Pierre Gasly jól együtt tudnak majd dolgozni 2023-ban. A szakember elárulta, könnyű volt megállapodni a Red Bull-lal a francia pilóta jövője kapcsán.
Pierre Gasly, Alpine, Otmar Szafnauer

Gasly szerződtetését magyar idő szerint szombat hajnalban jelentette be a francia istálló, így ő lesz majd az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso utódja, egyben Ocon csapattársa. A két fiatal francia korábban együtt versenyzett az alsóbb szériákban, sőt, baráti kapcsolatot ápoltak, és családjaik is jó kapcsolatban voltak. Miután viszont bekerültek az F1-be, eltávolodtak egymástól. Korábban sokan úgy tartották, Gasly azért nem szerződik az Alpine-hoz, mert nem tudna együtt dolgozni honfitársával. Szafnauer viszont biztos benne, jól együtt tud majd működni két pilótájuk jövőre.

„Tájékozott döntést hoztunk. Ez pedig azt jelenti, hogy beszéltünk a teljes csapattal előtte, beleértve Estebant is, hogy megbizonyosodjunk arról, ha így döntünk, akkor képesek leszünk-e együtt dolgozni és optimalizálni, hiszen ez egy csapatsport” – mondta a szakember. „Esteban nagyon támogató volt, Pierre szintúgy. Ők profik. És nincs problémájuk azzal, hogy együtt dolgozzanak. És remélhetőleg a barátságukat is újra tudják éleszteni, hiszen barátok voltak korábban. De professzionális szempontból mindketten boldogan dolgoznak egymással.”

„Jó ideje ismerik már egymást, versenyeztek is együtt. Mindketten ugyanolyan tapasztaltak, nagyon gyorsak, ambiciózusak, és szerintem ez jól fog működni.”

Szafnauer hozzátette, nincs kétségük afelől, hogy Gasly a megfelelő választás Fernando Alonso pótlására.

„Mint azt mindenki tudja, volt egy elérhető ülésünk a nyári szünet óta. Elkezdtünk körülnézni, hogy ki passzolna bele a legjobban, és volt néhány kritérium. A három dolog, amit szerettünk volna, az a nyers sebesség, egy gyors versenyző, aki tapasztalt, ugyanakkor fiatal is. Nem sokakban van meg ez a három dolog, Pierre-ben viszont határozottan. Azt gondoltuk, hogy remekül passzol hozzánk. Szóval felkerült a listánkra, és végigjártuk a dolgot.”

Szafnauer azt mondja, Alonso távozásának bejelentése után nagyon felgyorsultak a dolgok: „Talán egy hét volt, vagy ilyesmi, még talán annyi sem? Először volt egy listánk. Amikor úgy tűnt, Oscar helyzete [Piastri] nem 100 százalékos a szerződéssel kapcsolatban, elkezdtünk dolgozni ezen a listán, hogy ki lehetne az utód, és Pierre is rajta volt. És az egyik ok az volt, hogy 2024-re volt elérhető, nem pedig 2023-ra. De aztán elég nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy, ahogy mondtam, fiatal, tapasztalt és gyors, és nemigen lehet ezt elmondani sok versenyzőről az F1-ben. Még a most említett pilótákban – Alonsóban és Piastriban – sincs meg mindhárom. Szóval szerencsések vagyunk Pierre-rel, és várom már, hogy együtt dolgozzunk vele.”

Az Alpine főnöke arról is beszélt, viszonylag könnyű dolguk volt a Red Bull-lal is.

„Volt pár összetevő, de azt elmondhatom, hogy nagyon egyszerű volt együtt dolgozni Franzcal [Tost], Helmuttal [Marko] és Christiannal [Horner] Pierre jövőjének biztosításán. Nagyon korrektek voltak, tartották magukat a szavukhoz, és pontosan azt tették, amit mondtak. Öröm volt együtt dolgozni velük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!