Alpine: Piastri jövőre a Forma-1-ben lesz - F1VILÁG.HU

Alpine: Piastri jövőre a Forma-1-ben lesz

HIRDETÉS
Az Alpine F1-es csapatfőnöke, Otmar Szafnauer biztos benne, pártfogoltjuk, Oscar Piastri 2022-ben a királykategória mezőnyének tagja lesz. Az ausztrál pilótát a Williamsszel hozták összefüggésbe.
Oscar Piastri, Alpine

Piastri korábban a Forma-3-ban és a Forma-2-ben is bajnoki címet szerzett, idén pedig az Alpine Forma-1-es csapatának tartalékosaként tevékenykedik, és több privát teszten is részt vett a csapattal – legutóbb néhány hete az ausztriai Red Bull Ringen.

Az elmúlt időszakban pedig egyre több pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a fiatal pilóta már idén versenyzési lehetőséget kaphat a Forma-1-ben, mégpedig a Williamsnél, ahol Nicholas Latifi helyét vehetné át.

A Kanadai Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke is beszélt Piastriról – ő azt mondta, van néhány opciójuk, ezért nem kell elkapkodniuk a versenyzőikkel kapcsolatos döntéseket. Esteban Oconnak hosszú távra szóló szerződése van a csapattal, Fernando Alonso kontraktusa viszont az idei év végén lejár. Piastri viszont szerinte biztosan az F1-ben lesz jövőre.

„Kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt, és a megfelelő pillanatban körülnézünk, és meghozzuk ezeket a döntéseket” – fogalmazott, majd arra a kérdésre, hogy Piastri az F1-ben fog-e versenyezni jövőre, Szafnauer így felelt: „Igen.”

Azt ugyanakkor az Alpine-főnök nem kívánta megerősíteni, hogy vannak-e már aláírt szerződések.

„Nem beszélünk a szerződéseink részleteiről, ezt soha nem csináljuk. Szóval nem hiszem, hogy el tudok mondani annyit, amennyit szeretnék, de amit elmondok, az az, hogy igen, ez a tervünk [hogy Piastri az F1-ben versenyezzen jövőre].”

A Williams csapatfőnöke, Jost Capito elismerte, Piastri készen áll az F1-es bemutatkozásra, és ő is „szerepel a listájukon”. A szakember ugyanakkor azt mondja, az idei szezont a jelenlegi versenyzőpárosukkal kívánják teljesíteni, így Latifi helyét még nem veszi át Piastri.

„Nincs semmilyen más tervünk. Mindkettejüknek szerződése van a szezonra, a célunk pedig az, hogy ennek eleget is tegyünk.”

Szafnauert is megkérdezték azokról a pletykákról, melyek szerint Piastri már idén beülhet Latifi Williamsébe, az Alpine-főnök pedig azt válaszolta: „Én is olvastam ezt, de nehéz jósolnom ezzel kapcsolatban, és nem is szeretnék. De nem tudok többet annál, mint amennyit önök tudnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!