Orosz Nagydíj

Alternatív taktikájában bízik a Red Bull

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke bízik abban, jó döntést hoztak akkor, amikor egy alternatív stratégiával vágtak neki a szombati időmérő edzésnek.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke bízik abban, jó döntést hoztak akkor, amikor egy alternatív stratégiával vágtak neki a szombati időmérő edzésnek.

Miután az előrejelzések szerint a gumik rendkívül mértékben fognak majd elhasználódni a holnapi versenyen, az osztrák csapat úgy döntött, a Koreai Nagydíj időmérő edzésének első etapjában [Q1] az elsődleges, szuperlágy abroncsokkal küldi pályára versenyzőit, hogy spóroljanak az elméletileg tartósabb lágy keverékekkel.

Sebastian Vettel nem sokkal csúszott le az első rajtkockáról a mai időmérőn, és Horner bízik abban, hogy a holnapi versenyen is harcban lehetnek majd a McLarenekkel.

„Más megközelítéssel vágtunk neki az időmérőnek, szóval a srácok nem igazán hoztak ki sokat az első szett szuperlágy gumiból a Q1-ben, egy kitűzött időt kellett megfutniuk” – mondta a csapatfőnök a BBC-nek.

„ A McLarenek nagyon gyorsak itt egész hétvégén, és a legőszintébben mondom, nem számítottunk arra, hogy közel tudunk kerülni hozzájuk.”

„Seb fenomenális kört futott a végén, így az első sorba kvalifikálta magát. Habár a tavalyi Brazil Nagydíj óta ez az első alkalom, hogy nem mi vagyunk a pole-ban, azt hiszem, jó formában lehetünk a holnapi versenyen.”

Horner elárulta, olyan stratégiával vágtak neki a hétvégének, mely főként a versenyre való felkészülést részesítette előnyben. A szakember hozzátette, miután kevés időt tudtak száraz pályán eltölteni, a gumik viselkedése továbbra is rejtély számukra.

„Nagy taktikai harc bontakozhat ki ezen a versenyen a Pirelli gumiválasztása miatt, és azt gondolom, ez alapvető fontossággal bír majd” – mondta.

„Az első két sorba sikerült kvalifikálnunk autóinkat. A McLaren tegnapi teljesítményét látva nem számítottunk erre, így azt hiszem, elégedettek lehetünk, és méltó ellenfelek lehetünk holnap.”

„A stratégiáról már beszéltünk korábban, meglátjuk, hogy működik-e. Elméletileg a McLaren öt kört tett másodlagos abroncsaiba, melyekből nekünk van új. Ha úgy alakul, hogy ezeket a gumikat kell használnunk, akkor előnyben lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS