Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Amerikai és szerb csapat jöhet a Forma-1-be

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Amerikai és szerb csapat jöhet a Forma-1-be

Angol- és német lapinformációk szerint egy amerikai istálló is szeretne csatlakozni a Forma-1 mezőnyéhez az elkövetkező években.


Angol- és német lapinformációk szerint egy amerikai istálló is szeretne csatlakozni a Forma-1 mezőnyéhez az elkövetkező években.

Az AUTOSPORT című brit szaklap úgy tudja, a NASCAR-ban szereplő Haas Racing tulajdonosa, Gene Haas is felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), miután az nemrég nyílt pályázatot írt ki, lehetőséget adva az érdeklődőknek a bemutatkozásra.

„A Haas Racing Developments kifejezte érdeklődését, de jelen pillanatban nem tudunk többet mondani erről” – mondta Günther Steiner, a Red Bull és a Jaguar korábbi technikai igazgatója, aki szintén érintett a projektben.

„Az FIA még nem hozta meg döntését, és meg kell tenni egy újabb lépést, mielőtt kiadják a licencet.”

Az Auto Motor und Sport című német szaklap szerint összesen három csapat adta be nevezését az FIA-hoz: a Haas Racing mellett a korábbi F1-es csapatfőnök Colin Kolles, valamint a korábban már F1-es szereplésre pályázó szerb Stefan GP.

A lap úgy tudja, az FIA február végén szeretné bejelenteni, hogy a három alakulat megkapja-e az F1-es induláshoz szükséges engedélyeket. Ha igen, akkor akár már 2015-ben, de legkésőbb 2016-ban bővülhet a száguldó cirkusz mezőnye.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!