Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Amiért a Ferrari pénzbírságot kapott, azért mostantól időbüntetés jár az F1-ben

GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - DOMENICA 14/07/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc pitstop
Fotó: Scuderia Ferrari
Komoly vita alakult ki a Forma-1-es Német Nagydíj után amiatt, hogy a Ferrari csapata csupán pénzbírságot kapott azért, amiért veszélyesen engedte ki a bokszban kerékcseréjét követően Charles Leclercet.

Az efféle incidensekért korábban időbüntetéssel sújtották a versenyzőket, Hockenheimben azonban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) változtatott a gyakorlaton, és a Ferrarit 5000 eurós bírsággal sújtotta, Leclerc pedig nem kapott büntetést.

Ezt követően komoly vita alakult ki a csapatok között, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner például azt mondta, fennáll a veszélye annak, hogy a pénzbírság tudatában a csapatok több kockázatot vállalnak majd a bokszban.

Az FIA F1-es versenyigazgatója, Michael Masi a Hungaroringen ült le egyeztetni a csapatokkal, és végül megállapodtak abban, hogy a jövőben csak időbüntetést adnak a veszélyes bokszutcai kiengedésekért.

Masi világossá tette, akkor is szankcionálnak, ha a kiengedés nem lesz hatással a sorrendre.

„Egészen konstruktív egyeztetést folytattunk, és megállapodtunk abban, hogy a Magyar Nagydíjtól kezdve elfelejtjük azt, ami az év első felében történt, és ha a verseny során egy kiengedést nem biztonságosnak ítélünk meg, akkor időbüntetést osztunk függetlenül attól, hogy az előnnyel járt-e, vagy sem” – magyarázta a versenyigazgató.

„Szóval nem lesznek különbségek. A csapatok elégedettek voltak azzal, hogy már a hungaroringi hétvégétől ez lesz a gyakorlat.”

Masi azt mondja, úgy érzi, a Ferrari németországi pénzbírsága megfelelő szankció volt, ám hajlandó változtatni az FIA álláspontján, amennyiben a csapatok egyhangúlag mást szeretnének.

„Én nyitott vagyok arra, hogy meghallgassam őket. Ha a csapatok egyetértenek abban, hogy ezt a hozzáállást kell választanunk, akkor függetlenül attól, ami korábban történt, elégedettek vagyunk vele, és teljesen rendben van.”

„Szóval részemről nincs ezzel probléma. Az edzéseken és az időmérőkön a veszélyes kiengedés más történet, de a versenyeken időbüntetést osztunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS