Andretti 2024-ben csapatot indítana a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Andretti 2024-ben csapatot indítana a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Már 2 év múlva csapatot indítana a Forma-1-ben a korábban a McLaren színeiben versenyző Michael Andretti – ezt édesapja, a korábbi F1-es bajnok erősítette meg a minap.
Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States of America.
Saturday 21 October 2017.
Fernando Alonso, McLaren, talks with Michael Andretti in the garage.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _O3I3644 USAGP2017

Az 1978-as év Forma-1-es bajnoka, a négyszeres IndyCar-bajnok közösségi oldalán jelentette be pénteken, fia már jelezte is a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), hogy 2024-ben csapatot kíván indítani a száguldó cirkuszban.

„Michael jelentkezett az FIA-nál, hogy 2024-ben új F1-es csapatot indítson” – írta Mario Andretti. „Az Andretti Globalnak megvannak a szükséges forrásai, és minden feltételnek megfelel. Az FIA döntésére vár.”

A Motorsport.com című lap kérdésére maga Michael Andretti is megerősítette mindezt. Az amerikai ex-versenyző tavaly az Alfa Romeo csapatát, illetve az istállót működtető Saubert kívánta felvásárolni, az üzlet azonban végül dugába dőlt.

Sajtóhírek szerint egy fejvadászcég már egyeztet is Forma-1-ben dolgozókkal egy meg nem nevezett, 2024-ben induló projekt kapcsán.

A Forma-1 idén már két amerikai helyszínre is ellátogat, sőt, jó esély van rá, hogy hamarosan Las Vegasban is futamot rendeznek. A Netflix Drive to Survive [Hajsza a túlélésért] című sorozata pedig az elmúlt években tovább növelte a száguldó cirkusz népszerűségét az Egyesült Államokban.

Jelenleg egyébként az FIA nem írt ki pályázatot új csapat nevezésére, így azt sem tudni, milyen folyamat alapján bírálják el Andretti igényét. 

Utoljára egyébként szintén egy amerikai istálló, a Haas csatlakozott a Forma-1-es mezőnyhöz, még 2016-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Andretti 2024-ben csapatot indítana a Forma-1-ben
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!