Andretti a Haas csapatát is próbálta megvenni - F1VILÁG.HU

Andretti a Haas csapatát is próbálta megvenni

HIRDETÉS
Több alkalommal is megpróbálta megvásárolni a Haas Forma-1-es csapatát Michael Andretti, aki keményen dolgozik azon, hogy néhány éven belül saját csapatot indítson a száguldó cirkuszban.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 25: Nikita Mazepin, Haas VF-22 during the Barcelona February testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday February 25, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A korábbi Forma-1-es versenyző, jelenlegi IndyCar-csapattulajdonos nemrég jelentkezett a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), 2024-től ugyanis saját csapattal csatlakozna a száguldó cirkusz mezőnyéhez.

Andretti tavaly megpróbálta felvásárolni a Sauber által működtetett Alfa Romeo F1-es csapatát, az üzlet azonban végül dugába dőlt.

„Ott voltunk, készen állt minden. Kitűztük az aláírás napját, és két nappal előtte megváltoztatták a feltételeket” – mondta a Motorsport.com című internetes lapnak Andretti. „Gyakorlatilag meg akarták tartani a kontrollt. Én pedig úgy voltam vele, ’nem, nem tarthatják meg az irányítást’. Hirtelen mindenre vétójogot szerettek volna – borzasztó volt.”

„Rengeteg időt elpazaroltunk. Ha nem tettük volna, minden mással, sokkal előrébb járnánk.”

Andretti elárulta, még Gene Haasszal is beszélt, hogy meggyőzze őt F1-es csapatának eladásáról.

„Gene Haas nem adja el. 5-6-szor is kérdeztem” – fogalmazott.

Miközben a McLaren és az Alpine vezetői örömmel fogadnák Andrettiék érkezését, mások kevésbé voltak lelkesek – közéjük tartozik a Mercedest irányító Toto Wolff is.

„Az amerikai piac fontos, de minden csapat, amelyik csatlakozik, hozzáadott értékkel kell, hogy érkezzen, és meg kell mutatnia, mit tud tenni a többi csapatért, a Forma-1-ért és az FIA-ért” – mondta az osztrák szakember.

„Mi vagyunk a motorsportok csúcsa. Olyan ez, mint a Bajnokok Ligája, vagy az NFL. A 200 millió dolláros [hígulás elleni] díj mellett még talán több mint 1 milliárd dollárra lenne szükségük, ha már kezdettől fogva ebben a klubban szeretnének játszani.”

Hirdetés

Andretti elárulta, meglepődött azon, hogy néhányan negatívan álltak hozzá a csatlakozásuk híréhez.

„Azt gondoltam, sima ügy lesz, de nyilván a Forma-1-ben semmi sem így működik” – mondta az amerikai. „Benyújtottuk nevezésünket, csupán a jóváhagyás kell. Remélhetőleg megértik majd, hogy nem hígítani akarjuk a mezőnyt. Toto azt mondta, hogy hígítunk. Pedig nem.”

„Először is: 200 millió dollárral érkezünk, és úgy érezzük, még több mint 100 milliót hozzá tudunk tenni csak itt, az Egyesült Államokban, csak azért, mert egy amerikai csapatunk, és amerikai versenyzőnk lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Andretti a Haas csapatát is próbálta megvenni
A versenyzők sem értik, miért javul fel ennyire az Alpine Barcelonában
Briatore erős utalást tett arra, ki lesz az Alpine egyik versenyzője 2025-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!