Annyira áttervezte F1-esét a McLaren, hogy három versenyen át veti be fejlesztéseit - F1VILÁG.HU

Annyira áttervezte F1-esét a McLaren, hogy három versenyen át veti be fejlesztéseit

HIRDETÉS
Olyan komoly fejlesztési csomaggal készül a McLaren Forma-1-es csapata, hogy a nyári szünet előtt három versenyhétvégén át vetik majd be az újításokat.
CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA - JUNE 16: Oscar Piastri, McLaren MCL60 during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on Friday June 16, 2023 in Montreal, Canada. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A patinás brit istálló kiábrándító formában vágott neki a 2023-as bajnoki idénynek, Lando Norris és Oscar Piastri mindössze 17 pontot szereztek a szezon eddig eltelt hét versenyén. A McLarennél már az Azeri Nagydíjon is bevetettek egy jelentősen fejlesztési csomagot, ott egy módosított padlólemezre helyezték a hangsúlyt a kisebb újítások mellett, ám jó ideje tudni lehet, hogy egy komolyabb csomaggal is készülnek Wokingban.

Nos, ma már azt is tudni lehet, hogy a jelentős újításokat magában foglaló csomagot három versenyhétvégén át vezetik be, még a nyári szünet előtt. Az autó fejlesztésekkel való felvértezését Ausztriában kezdik majd meg két hét múlva, aztán Silverstone-ban és a Hungaroringen is debütálnak majd újítások.

„Már nagyon hamar, a szezon elején rájöttünk, hogy az autót alapvetően át kell terveznünk” – mondta Andrea Stella csapatfőnök. „Ezért is fognak eloszlani a fejlesztések néhány verseny során. Észrevehető újítások lesznek. Még a karosszéria alatt is újra kellett terveznünk néhány elemet. Ezért is telik némi időbe, mire ezeket a fejlesztéseket pályára tudjuk vinni.”

„Azt mondanám, hogy lényegében az egész autó változik.”

A McLaren csapata Kanadába nem vitt sok fejlesztést, csupán a pályakarakterisztikához igazították az autót.

„Csak egy hátsó szárnyunk van, ami az a verzió, ami a legjobban passzol ehhez a pályához” – mondta Stella. „A fejlesztéseink többsége a következő versenyhétvégén érkezik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!