Antonelli hamarosan a Mercedes F1-esével tesztelhet - F1VILÁG.HU

Antonelli hamarosan a Mercedes F1-esével tesztelhet

HIRDETÉS
Hamarosan először tesztelhet Forma-1-es versenyautóval a Mercedes ifjú reménysége, Andrea Kimi Antonelli.
Andrea Kimi Antonelli - 2024, Formula 2, Prema Racing

A német istálló április 16-tól egy kétnapos tesztet tart majd a szomszédos Ausztriában, egészen pontosan a Red Bull Ringen, ahol Antonelli a Mercedes 2021-es, W12-es kódjelű versenyautójával körözhet majd. Ez lesz a 17 esztendős tehetség első szárnypróbálgatása F1-es autóban.

Az olasz versenyző jelenleg a Forma-2-es sorozatban versenyez a Prema színeiben, a pletykák szerint pedig akár arra is esélyes lehet, hogy ő legyen a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél a 2025-ös évadban.

Antonelli a Formula Regional European Championship by Alpine nevű bajnokságból került fel rögtön a Forma-2-be — kihagyva a Forma-3-as szériát. Bár Bahreinben nehéz hétvégét teljesített a Premával, Melbourne-ben feljött az egyéni bajnokság 9. helyére, miután a főversenyen a 2. helyről rajtolva negyedikként ért célba.

Mivel a Forma-2-es sorozat mezőnye legközelebb csak május közepén, Imolában áll rajthoz, Antonellinek lesz ideje arra, hogy két hét múlva a Red Bull Ringen teszteljen a Mercedes F1-esével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!