Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Anyagi támogatást kapnak az új csapatok

A Motorsport Világtanács csütörtöki közleményében bejelentette, hogy készen áll anyagi támogatást nyújtani a jövőre debütáló csapatoknak a Forma-1-ben.

A Motorsport Világtanács csütörtöki közleményében bejelentette, hogy készen áll anyagi támogatást nyújtani a jövőre debütáló csapatoknak a Forma-1-ben.

A sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone vezette Formula 1 Management (FOM) megegyezett abban, hogy 10 millió amerikai dollárt utal a jövőre bemutatkozó csapatok számlájára, és két karosszéria illetve plusz 10 000 kg rakomány szállítási költségeit magára vállalja a szezonban.

Ezen felül, minden futamra csapatonként 20 db turistaosztályra szóló repülőjegyet is biztosít a tengerentúli versenyekre.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, az FIA 24-ről 26-ra emelte a nevezhető autók számát a következő idényre, ami azt is jelenti, hogy a jelenlegiek mellé még három csapat érkezhet a 2010-es idényben.

Az USF1 istálló már korábban beadta nevezés, míg a nagy múltú brit gyártó, a Lola is jelezte részvételi szándékát, ahogy a David Richards vezette Prodrive is komolyan gondolkodik az induláson, akárcsak a GP2 egyik élcsapata az iSport.

A csapatok május 22. és 29. között adhatják le nevezéseiket, és a már elfogadott listát június 12-én, pénteken hozza majd nyilvánosságra az irányító testület, miután alaposan átvizsgálta nevezők hátterét, és bizonyosságot szerzett arról, mindenük megvan-e ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessenek a bajnokságban.

A nevezések mellett természetesen már azt is fel kell tűntetni, hogy a 40 milliós keret szerint szeretnének-e versenyezni, bár valljuk be, igen valószínűtlen, hogy bármelyik új csapat ne élne ezzel a lehetőséggel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!