Apjának sem tetszett, hogy Verstappen Las Vegast kritizálta - F1VILÁG.HU

Apjának sem tetszett, hogy Verstappen Las Vegast kritizálta

Édesapjának sem különösebben tetszett az, ahogy Max Verstappen a versenyhétvégét megelőzően leszólta a Forma-1 Las Vegas-i szereplését.

A holland pilóta még a versenyhétvége kezdetét meglehetősen kritikusan fogalmazott azzal a felhajtással kapcsolatban, ami a szervezők kerekítettek az első Las Vegas-i Nagydíj kapcsán, szerinte a Forma-1-nek inkább a versenyzésről, nem pedig a show-ról kellene szólnia.

„Részemről ezt az egészet ki lehetne hagyni. Nem az énekesről beszélek, egyszerűen csak álltam ott fent, mint valami bohóc” — mondta a holland pilóta a nyitóceremóniával kapcsolatban, majd arra a kérdésre, hogy a Las Vegas-i Nagydíj milyen mértékben tekinthető show-nak, így felelt: „99%-ig show, 1%-ig sportesemény.”

„Én inkább szeretek a teljesítményre fókuszálni. Nem szeretem az azt körülvevő dolgokat. Persze tudom, hogy bizonyos helyeken része az egésznek, de fogalmazzunk úgy, hogy engem nem érdekel.”

Verstappen édesapja, Jos a minap egy interjúban beszélt arról, szerinte sem kellett volna ilyen nyíltan kritizálnia a versenyhétvégét fiának.

„Azt gondolom, kimondhat bizonyos dolgokat, de ebben az esetben egy kicsit szebben. Ezt meg is mondtam neki. Néha szüksége van erre” — fogalmazott az 51 éves ex-versenyző. „Ugyanakkor azt is gondolom, hogy sokaknál lemerült már az akkumulátor.”

„De az látható, hogy Max szeret versenyezni. Értem a véleményét, de mindent nem engedhet szabadjára.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko hozzátette: „Max nagyon őszinte. Fektethetett volna sok erőfeszítést abba, hogy diplomatikusan kifejezze véleményét, de mindent jóvá tett.”

Marko feltehetően arra utalt, hogy Verstappen remek küzdelem után megnyerte a vasárnapi versenyt, majd a rádión a „Viva Las Vegast” kezdte el énekelni.

„Azt hiszem, most a szervezők is nagyon elégedettek vele. És nem szabad elfelejteni azt sem, hogy már a szezon végén járunk. Mindenki fáradt, mindenki küszködött a jetlaggel, és mindenkinek táskák voltak a szemei alatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!