Friss hírek

Áramszünet is hátráltatta a Ferrarit a teszten

Áramszünet hátráltatta a Ferrari Forma-1-es csapatát a bahreini teszt második napján – árulta el a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A német versenyző ugyan a második legjobb idővel zárt szerdán, mégsem volt problémamentes napja, a délelőtt nagy részét ugyanis a garázsban töltötte, mivel a csapat egy hidraulikus szivárgást fedezett fel.

Délután aztán a Ferrari újabb problémákkal találta szemben magát, amikor valamennyi elektronikus rendszer áramellátása megszűnt a garázsban.

„Kicsit vegyes napunk volt, nem ideális” – mondta Vettel a nap végén.

„Sok időt veszítettünk, mert volt egy problémánk az autóval, amit végül orvosolni tudtunk. És aztán az áramellátással akadtak gondok. Az egész garázsban elszállt minden, és szerintem 2 órát veszítettünk, mielőtt visszajött az áram.”

Vettel mindazonáltal azt mondja, a Ferrari kétnapos programja egyáltalán nem volt olyan rossz, hiszen a keddi nyitónapon Antonio Giovinazzi is rengeteget dolgozott az autóval.

„Amikor pályára gurultunk, néhány dolgot azért ki tudtunk próbálni. A keddi nap jó volt Antonio számára, a program nagy részét elvégezte, és néhány dolog megerősítést nyert. Szerdán szerettünk volna többet körözni, de azért jó volt megtenni ennyit is.”

Vettel hozzátette, nem igazán figyelte, hogy mit csinál a rivális Mercedes. A német istálló főleg a gumikra összpontosított, hogy jobban megértse azokat.

„Nem tudom, mit csináltak. Egész nap köröztek, és amikor mi elkezdtünk menni délután, nem igazán figyeltük őket. Előtte egy kicsit követtem a munkájukat, de ilyenkor az ember nem tudja, mit csinál a másik csapat. Nem igazán számít, a teszteken hogy állsz a tabellán.”

„De én meglehetősen elégedett vagyok az autóval. Hétvégén remek volt az egyensúly, és ezt sikerült átmenteni a tesztre is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!