Áramszünettel fenyegetik az F1-es Monacói Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Áramszünettel fenyegetik az F1-es Monacói Nagydíjat

A francia energiaszektorban dolgozók egyik szakszervezete azzal fenyegetőzik, hogy több jelentős eseményt, köztük a Forma-1-es Monacói Nagydíjat is ellehetetleníti, reagálva Emmanuel Macron francia elnök reformjaira.

A szakszervezet azzal fenyegetőzik, hogy nemes egyszerűséggel kikapcsolja az áramot az olyan jelentős, közérdeklődésre számot tartó eseményeket, mint amilyen a Cannes-i filmfesztivál, a Rolland-Garos, vagy éppen az F1-es Monacói Nagydíj. Bár a Forma-1-es versenyt nem villanyfényben rendezik meg Monte-Carlo utcáin, egy áramszünet természetesen jelentős fennakadásokat okozhat, áram nélkül ugyanis nincsenek például fényjelzések, időmérő-rendszer, és a televíziós közvetítés is problémás lehet.

A tavalyi Monacói Nagydíjon egyébként voltak már problémák, az áramellátás zavara ugyanis rövid időre megbénította a rajtrendszert, illetve a versenypálya szélén elhelyezett digitális kijelzőket – emiatt nem is tudták időben elrajtoltatni a futamot.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a versenyszervezők mennyire veszik komolyan a szakszervezet fenyegetőzését, és egyelőre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), illetve maga a Forma-1 vezetősége sem reagált a hírekre.

A Monacói Nagydíjat május 26-28. között rendezik majd, a Forma-1-es versenysorozat hetedik állomásaként. Ezt megelőzően a széria Bakuban, Miamiban és Imolában vendégeskedik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Áramszünettel fenyegetik az F1-es Monacói Nagydíjat
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!