Arrivabene: A Ferrari összes hibájáért vállalom a felelősséget - F1VILÁG.HU

Arrivabene: A Ferrari összes hibájáért vállalom a felelősséget

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

Vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért a Ferrari Forma-1-es csapatának főnöke, Maurizio Arrivabene.

Az olasz istálló tovább folytatja a harcot a Mercedesszel a világbajnoki címért zajló küzdelemben, Sebastian Vettel hátránya azonban 40 pontra nőtt a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben, miközben a Ferrari 37 egységgel van lemaradva a német istállótól.

Sokáig úgy tűnt, a Ferrari erős hétvégét zárhat Szingapúrban, Hamilton azonban meglepetésre rajtelsőséget szerzett az időmérőn, a másnapi versenyt pedig magabiztosan nyerte.

Még a versenyhétvége kezdete előtt Maurizio Arrivabene azt mondta, ha nem ér el olyan eredményeket a Ferrari, amilyenek elvárhatók lennének, az kizárólag az ő hibája.

„Ha nem jönnek az eredmények, az az én felelősségem” – jelentette ki a szakember. „Nem Sebastian, vagy a mérnök, vagy a szerelők felelőssége. Az enyém.”

„Ha valakit hibáztatni akarnak, akkor az itt áll önök előtt. De már megtették. Nem kell folytatniuk, de ha szeretnék, itt vagyok!”

„Elfogadom a kritikát mindenkitől, főleg olyanoktól, akik nyertek már előttem. De csak az építő kritikát! Mert a rosszhiszemű kritika nem fair.”

Arrivabene azt követően állt ki csapata mellett, hogy Vettel idén több hibát is elkövetett, ráadásul felmerült, hogy a Ferrari rosszul taktikázott az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, amikor nem a bajnoki címért harcoló németet, hanem Kimi Räikkönent részesítette előnyben.

„Nevezhetjük hibáknak, de ha megnézzük, a Forma-1-ben mindenki követ el hibákat. Nagyobbakat, vagy kisebbeket. Ha egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és veszítünk, szóval nem akarok ujjal mutogatni Sebastianra” – mondta Arrivabene.

Hirdetés

„Monza után senki sem volt boldog, de gondoljunk a csapat többi részére is. Ha Monzában ujjal mutogattam volna Sebastianra, gondoljunk az aero problémákra, a kerékcserékkel kapcsolatos problémákra, illetve a motorral kapcsolatos problémákra is.”

„A srácok, akik eltérő területekért felelnek, azt gondolhatják: ’Oké, ha most elkezdett ujjal mutogatni Sebastianra, én lehetek a következő’. És én ezt nem szeretném.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!