Arrivabene: Nem kellenek a kifogások

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene arra kérte csapatát, a pénteki napon tele tankkal körözzenek, hogy elkerüljék a megtévesztő kép kialakulását az erőviszonyokról.


A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene arra kérte csapatát, a pénteki napon tele tankkal körözzenek, hogy elkerüljék a megtévesztő kép kialakulását az erőviszonyokról.

A pénteki szabadedzéseken rendszeresen nagyon erős teljesítményt mutat a Ferrari, így sokszor gyorsabbak is a Mercedesnél, azonban a vasárnapi versenyen mégis lemaradnak versenytempó tekintetében.

Arrivabene elmondta, nem tudják a pénteki adatok alapján megmondani, pontosan hol állnak a Mercedeshez képest, ugyanis általában különböző mennyiségű üzemanyaggal köröznek.

„Az én álláspontom az, hogy attól függ, a Mercedes mennyi üzemanyagot tölt az autókba hozzánk képest” – válaszolt a csapatfőnök a kérdésre, hogy miért tudnak pénteken gyorsabbak lenni legfőbb ellenfeleiknél.

„Mondtam a mérnököknek, hogy jobb lenne, ha pénteken tele tankkal mennénk, így egy helyes összehasonlítást kapnánk.”

Annak ellenére, hogy a futamon a Mercedes ismét az első két helyet zsebelte be, Arrivabene szerint nem voltak túl messze versenytempó tekintetében.

„Amikor a gumik megfelelő hőmérsékletre melegedtek, két tizedmásodperccel voltunk lassabbak Lewisnál [Hamilton]. Nicóhoz képest nagyobb volt a különbség, de ez sok mindenen múlik.”

„Nem voltunk messze a versenyen. A leszorítóerő, és sok más dolog van, amin dolgozunk, hogy jobbak legyünk.”

A szakember hozzátette, nem kell magyarázkodniuk a teljesítményük miatt, csupán arra kell koncentrálniuk, hogy tovább javuljanak és közelebb kerüljenek a Mercedeshez.

„Nem akarunk kifogásokat keresni – a mi feladatunk, hogy jobban dolgozzunk és megbizonyosodjunk arról, hogy nagyon jók vagyunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!