Árulkodó fotó: Az Alfa Romeóról is másol a McLaren - F1VILÁG.HU

Árulkodó fotó: Az Alfa Romeóról is másol a McLaren

HIRDETÉS
A technikai szabályok ugyan nem változnak 2020-ra a Forma-1-ben, mégis könnyen lehet, hogy a McLaren autója külsőre is jelentősen átalakul majd az előttünk álló idényre. A wokingiaknál új főtervező dolgozik az új masinán, ráadásul egy árulkodó fotó is előkerült az MCL35-ösről!
99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, action  during the 2019 Formula One World Championship, Abu Dhabi Grand Prix from November 28 to december 1 in Yas Marina - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

A McLaren február 13-án rántja le a leplet 2020-as betontorpedójáról, az istálló versenyzői pedig idén is Carlos Sainz és Lando Norris lesznek. Bár a versenyzőket tekintve a folytonosságra épít a csapat, minden más fronton komoly átszervezés zajlott a tavalyi év során Wokingban.

Andreas Seidl lett az istálló csapatfőnöke, a főtervezői feladatokat pedig James Key vette át Pat Fry-tól. Az idei McLaren lesz az első olyan autó, mely teljes egészében Key iránymutatásai mellett készült. Ez pedig külsőleg is megmutatkozhat az autón, hiszen amellett, hogy a McLarennél igyekeznek átmenteni az erősségeket a tavalyi évről, természetesen az új főtervező szemlélete is megmutatkozhat a versenygépen.

Wokingban pedig a rivális csapatokat is árgus szemmel figyelik, egy-egy jó ötletet pedig át is mentenek a 2020-as versenyautóra! Az MCL35-ös versenyautó felső légbeömlője például hasonló tervezésű lesz, mint amilyet az Alfa Romeo csapata használt 2019-ben.

Erről egy fotó árulkodik, melyet Carlos Sainz töltött fel még decemberben, amikor üléspróbán járt a McLaren angliai központjában. A spanyol versenyző ugyanis úgy szelfizett az új autóban ülve, hogy sisakján nemcsak saját maga, illetve a csapattagok, hanem a 2020-as autó felső légbeömlője is jól látszott.

Ez a változtatás ráadásul egy másik dolog következménye is lehet: könnyen elképzelhető, hogy a csapat motorpartnere, a Renault változtatott V6-os erőforrásának architektúráján, mely így eltérő hűtésmegoldásokat is igényel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!