Friss hírek

Ascanelli távozott a Toro Rossótól

Hivatalosan is távozott pozíciójából Giorgio Ascanelli, a Toro Rosso Forma-1-es csapatának volt technikai igazgatója.


Hivatalosan is távozott pozíciójából Giorgio Ascanelli, a Toro Rosso Forma-1-es csapatának volt technikai igazgatója.

A szakember távozásáról már a Német Nagydíjon felröppentek hírek, a csapat részéről azonban akkor úgy nyilatkoztak, Ascanelli csupán szabadságát tölti.

Az Autosport című szaklap azonban már akkor megszellőztette, a neves szakember vélhetően nem folytatja a munkát az olasz istállónál. A lap értesülései a minap megerősítést nyertek, a Toro Rosso ugyanis bejelentették, nem folytatják az együttműködést Ascanellivel.

„Az elmúlt majdnem öt évben Giorgio pozitívan hozzájárult a csapat fejlődéséhez” – nyilatkozta Franz Tost, az istálló csapatfőnöke.

„Főként abban az átmeneti időszakban tett komoly erőfeszítéseket, és járult hozzá a munkához, amikor egy egyszerű versenycsapatból igazi konstruktőrré váltunk. Szeretnénk köszönetet mondani neki ezért, és minden jót kívánni a jövőre.”

Ascanelli hozzátette, élvezte az elmúlt éveket, és minden jót kíván a csapatnak.

„A csapat számára most a kihívás az lesz, hogy stabilizálja helyét a középmezőny elejében. Minden jót kívánok a Toro Rossónak” – mondta a szakember.

A Toro Rosso közleménye arra nem tér ki, hogy ki veszi át a szakember helyét a csapatnál. A hírek szerint azonban James Key már hétfőn munkába állt az istállónál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!