Ascanelli távozott a Toro Rossótól

Hivatalosan is távozott pozíciójából Giorgio Ascanelli, a Toro Rosso Forma-1-es csapatának volt technikai igazgatója.


Hivatalosan is távozott pozíciójából Giorgio Ascanelli, a Toro Rosso Forma-1-es csapatának volt technikai igazgatója.

A szakember távozásáról már a Német Nagydíjon felröppentek hírek, a csapat részéről azonban akkor úgy nyilatkoztak, Ascanelli csupán szabadságát tölti.

Az Autosport című szaklap azonban már akkor megszellőztette, a neves szakember vélhetően nem folytatja a munkát az olasz istállónál. A lap értesülései a minap megerősítést nyertek, a Toro Rosso ugyanis bejelentették, nem folytatják az együttműködést Ascanellivel.

„Az elmúlt majdnem öt évben Giorgio pozitívan hozzájárult a csapat fejlődéséhez” – nyilatkozta Franz Tost, az istálló csapatfőnöke.

„Főként abban az átmeneti időszakban tett komoly erőfeszítéseket, és járult hozzá a munkához, amikor egy egyszerű versenycsapatból igazi konstruktőrré váltunk. Szeretnénk köszönetet mondani neki ezért, és minden jót kívánni a jövőre.”

Ascanelli hozzátette, élvezte az elmúlt éveket, és minden jót kíván a csapatnak.

„A csapat számára most a kihívás az lesz, hogy stabilizálja helyét a középmezőny elejében. Minden jót kívánok a Toro Rossónak” – mondta a szakember.

A Toro Rosso közleménye arra nem tér ki, hogy ki veszi át a szakember helyét a csapatnál. A hírek szerint azonban James Key már hétfőn munkába állt az istállónál.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!