Asmat: Két Lotus csapattal rajtol el a Forma-1

A Team Lotus ügyvezetője, Raid Asmat biztos abban, hogy két Lotus csapattal rajtol el az idei szezon a Forma-1-ben, ugyanis a bírósági meghallgatásra még hónapokig várni kell.


A Team Lotus ügyvezetője, Raid Asmat biztos abban, hogy két Lotus csapattal rajtol el az idei szezon a Forma-1-ben, ugyanis a bírósági meghallgatásra még hónapokig várni kell.

Az elmúlt héten mind a Lotus Renault GP, mind a Team Lotus nyomatékosan jelezte, hogy nem kíván visszavonulni, és igenis használni fogja a Lotus nevet az idei szezonban, hiszen előbbi bemutatta vadonatúj arany-sárga festését, utóbbi pedig átnevezte főhadiszállását.

Míg a Group Lotus (amely névadó szponzora lett a Renault F1 Teamnek) ügyvezetője, Danny Bahar úgy gondolja, hogy az ügy nem fog a bíróságon kikötni, Asmat meg van győződve arról, hogy két Lotus istállóval rajtol el az idei szezon a Forma-1-ben.

„Nagyon is elképzelhető, hogy két Lotus csapat lesz az idei évben a Forma-1-ben” – mondta a szakember. „Semmi bántót nem látok ebben, és majd megnézzük, miként alakulnak a dolgok, ahogy megkezdődik a szezon. Úgy tűnik, hogy a bírósági tárgyalásra az év utolsó harmada előtt nem fog sor kerülni.”

„Azt nem tudom megmondani, hogy a végén csak egy Lotus csapat marad-e a Forma-1-ben. Mi vagyunk a Team Lotus, ezen a néven is neveztünk az FIA-nál, és Team Lotus néven fogunk versenyezni az idei évben.”

Asmat azt is elmondta, hogy komoly előrelépést vár csapatától az idei szezonban, ugyanis meggyőződése, hogy a Renault motorok a Red Bulltól vásárolt sebességváltóval illetve hidraulikus rendszerrel megspékelve, akár 1.5-2 másodpercet is hozhatnak a konyhára.

„Valahol a Sauber és a Toro Rosso között kellene lennünk az idei évben” – magyarázta. „A valenciai teszten remélhetőleg megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek.”

„Pontokat kell szereznünk az idei évben, ez nem vitás.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS