Asmat: Két Lotus csapattal rajtol el a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Asmat: Két Lotus csapattal rajtol el a Forma-1

HIRDETÉS

A Team Lotus ügyvezetője, Raid Asmat biztos abban, hogy két Lotus csapattal rajtol el az idei szezon a Forma-1-ben, ugyanis a bírósági meghallgatásra még hónapokig várni kell.


A Team Lotus ügyvezetője, Raid Asmat biztos abban, hogy két Lotus csapattal rajtol el az idei szezon a Forma-1-ben, ugyanis a bírósági meghallgatásra még hónapokig várni kell.

Az elmúlt héten mind a Lotus Renault GP, mind a Team Lotus nyomatékosan jelezte, hogy nem kíván visszavonulni, és igenis használni fogja a Lotus nevet az idei szezonban, hiszen előbbi bemutatta vadonatúj arany-sárga festését, utóbbi pedig átnevezte főhadiszállását.

Míg a Group Lotus (amely névadó szponzora lett a Renault F1 Teamnek) ügyvezetője, Danny Bahar úgy gondolja, hogy az ügy nem fog a bíróságon kikötni, Asmat meg van győződve arról, hogy két Lotus istállóval rajtol el az idei szezon a Forma-1-ben.

„Nagyon is elképzelhető, hogy két Lotus csapat lesz az idei évben a Forma-1-ben” – mondta a szakember. „Semmi bántót nem látok ebben, és majd megnézzük, miként alakulnak a dolgok, ahogy megkezdődik a szezon. Úgy tűnik, hogy a bírósági tárgyalásra az év utolsó harmada előtt nem fog sor kerülni.”

„Azt nem tudom megmondani, hogy a végén csak egy Lotus csapat marad-e a Forma-1-ben. Mi vagyunk a Team Lotus, ezen a néven is neveztünk az FIA-nál, és Team Lotus néven fogunk versenyezni az idei évben.”

Asmat azt is elmondta, hogy komoly előrelépést vár csapatától az idei szezonban, ugyanis meggyőződése, hogy a Renault motorok a Red Bulltól vásárolt sebességváltóval illetve hidraulikus rendszerrel megspékelve, akár 1.5-2 másodpercet is hozhatnak a konyhára.

„Valahol a Sauber és a Toro Rosso között kellene lennünk az idei évben” – magyarázta. „A valenciai teszten remélhetőleg megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek.”

„Pontokat kell szereznünk az idei évben, ez nem vitás.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!