Friss hírek

Aston Martin: A fejlesztések Vettelnek is segítenek a hétvégén

Az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szerint Sebastian Vettel edzéseredményei az F1-es Monacói Nagydíjon mindenképpen pozitívak, ám további javulást várnak a hétvégén.

Vettel számára felesmásan sikerült a csütörtöki monacói edzésnap – munka szempontjából jól haladtak, azonban a második edzésen valami belement a szemébe, így csak könnyezve tudott vezetni. 

A német versenyző mindazonáltal reméli, sikerül közelebb kerülniük a középmezőnyhöz – ugyanebben bízik az istálló csapatfőnöke, Otmar Szafnauer is. 

„Sokatmondó, hogy Sebastiant a top 10-ben látjuk” – nyilatkozta a csapatfőnök a monacói szabadedzéseket követően, ám hozzátette, ez még nem a maximum. „Sebastian nem azt hozta ki a lágy gumikból, amit vártunk.”

A csapat ugyanakkor új fejlesztésekkel készült Monacóra, amelyek a hétvége további részében segíthetik őket és Vettel további munkáját is. 

„Ezek különböző elemek az autó hátulján, amelyeknek a lassú kanyarokban kell segíteniük minket” – folytatta a szakember. „Ha látjuk a korrelációt a szélcsatornához képest – ami egyelőre így tűnik –, akkor a fejlesztéseknek segíteniük kell.”

Miután a szabadedzéseket csütörtökön tartják Monacóban, a pénteket azzal töltik a csapatok, hogy elemzik az adatokat, és megpróbálnak még inkább felkészülni az időmérőre – ezt tervezi az Aston Martin is. 

„Ez a jó Monacóban, hogy van egy teljes napunk, hogy javuljunk, és szombatra sok munkát elvégzünk majd. Úgy gondolom, tudunk javítani a teljesítményünkön. Csak azt nem tudom, hogy a többi csapatnak mennyire sikerül majd ugyanez” – mondta Szafnauer. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!