Friss hírek

Aston Martin: A Forma-1 valós és komoly problémával néz szembe

Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke szerint a Forma-1 „valós és komoly” problémával néz szembe, ha a Pirelli abroncsai az előírások betartása ellenére is felrobbanhatnak.

Az Azeri Nagydíjon két balesetet is az abroncsok meghibásodása okozott: először Lance Stroll, majd Max Verstappen csapódott a falnak, miután gumijai felrobbantak. A Pirelli kivizsgálta az esetet, és véleményük szerint nem anyaghiba és nem is törmelék okozta az incidenseket

A gumigyártó szerint a csapatok trükköztek a nyomással, ami az előírtnál alacsonyabb volt az abroncsokban, ez okozhatta a meghibásodásokat – azonban a Red Bull és az Aston Martin is cáfol. 

Hirdetés
 

„Ez egy valós és komoly probléma, amit meg kell oldanunk” – nyilatkozta Szafnauer. „Úgy gondolom, szerencsések vagyunk, hogy csak az autót törtük össze és más nem történt. Szóval meg kell bizonyosodnunk róla, hogy ez többet nem fordulhat elő.”

„Követni fogjuk az előírásokat. Mindig a megadott paramétereken belül maradtunk, amit az FIA és a Pirelli előírt számunkra” – folytatta a csapatfőnök. 

A Pirelli állásfoglalását nem tudja mire vélni a szakértő, és elmondta, az Aston Martinnál minden előírást betartottak. 

„Meglepett, hogy ez volt a konklúzió. Betűről betűre követtük az előírásokat, soha nem mentünk a minimum nyomás alá. A rajtrácson ellenőrizték a nyomást, a minimum fölött volt. Szóval nem tudom, mit vártak, de azt gondolom, hogy arra számítottak, hogy a nyomás nő. De pontosan ez történt nálunk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!