Aston Martin: Alonso lesz a hajtóerő a győzelem felé - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Alonso lesz a hajtóerő a győzelem felé

HIRDETÉS
Mike Krack csapatfőnök szerint az Aston Martin eddig a Forma-1-ben elvégzett munkája nem is kaphatott volna komolyabb elismerést annál, mint hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso több évre elkötelezte magát a projekt mellett.
action, Circuit de Monaco, GP2207a, F1, GP, Monaco
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

A BMW sportprogramjából érkezett luxemburgi csapatvezetőt még csak idén nevezték ki a silverstone-i alakulat élére, pár hónap elteltével pedig máris az F1-es mezőny egyik legnagyobb húzónevének szerződtetése kapcsán nyilatkozhat. A 41 éves spanyol versenyző hirtelen jelentette be a Magyar Nagydíjat követő hétfőn, hogy a szezon végén az Alpine-t elhagyva az Aston Martinhoz csatlakozik, ahol többéves szerződést tudtak kínálni számára.

„Egyszerűen rendelkezik azzal a bizonyos gyilkos ösztönnel” – kezdte a legforróbb témával, Alonso leigazolásának tényével Krack az Aston Martin félévi értékelőjét. „Bármi is történjen, biztosak lehetünk benne, hogy Fernando mindent belead: mindig 100%-on teljesít, mindig kifacsarja a maximumot önmagából és a csapatból.”

„A versenyzési kvalitásai rendkívüliek, az önbizalom, az ösztön és az intelligencia ötvözetéből állnak össze. Fernando leszerződtetése egyértelműen jelzi az Aston Martin F1 szándékait. Nem azért vagyunk itt a mezőnyben, hogy a helyet foglaljuk. Győzni akarunk.

Idei formája alapján az Aston Martin aligha a legvonzóbb ajánlat a rajtrácson, hiszen a csapatnak nem sikerült feljebb kapaszkodni az erősorrendben az új technikai szabályok érkezésével, és húsz megszerzett egységgel csupán a kilencedik helyen áll a konstruktőri tabelán. 2005 és 2006 világbajnokának érkezésétől viszont az istálló új lendületet remél.

„Jelenleg az élmezőny felé vezető úton járunk, Fernando azon döntése pedig, hogy csatlakozik hozzánk ezen az úton – hogy egy ilyen kaliberű versenyző hisz a projektben –, fontos elismerése a csapatunknak és az elvégzett munkánknak. Sokat fog követelni tőlünk, de ez el is várható egy többszörös világbajnoktól. Fernando lesz a hajtóerő számunkra, miközben közösen mászunk felfelé, és mindenki máshoz hasonlóan én is alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát.”

„Rendkívül izgatottá tesz, hogy jövőre Fernando és Lance [Stroll] vezetik majd az autóinkat” – mondta Krack, aki egy gyengén teljesítő istálló vezetőjeként is abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy Sebastian Vettel, egy korábbi világbajnok egy másiknak adja át a kilincset az alakulatnál.

A csapatvezető beszélt az Aston Martin épülés alatt álló új főhadiszállásának állapotáról is. A három közül az első épület, amelyben a gyártási és a tervezési részleg kap helyet, a jövő év első negyedére készül el Silverstone-ban. A tulajdonosváltás által komoly befektetésekbe kezdő csapat új szélcsatornát és szimulátort is épít, ezek 2024-ben készülnek el. Ezen infrastrukturális fejlesztésekre fontos alapkőként tekint az istálló a célja, az élmezőnybe való megérkezés felé vezető úton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!