Aston Martin: Csábító volt visszahívni Vettelt, amikor Stroll lesérült - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Csábító volt visszahívni Vettelt, amikor Stroll lesérült

HIRDETÉS
Fontolgatta Sebastian Vettel visszahívását az Aston Martin csapata, amikor kiderült, Lance Stroll esetleg nem tudja vállalni a szereplést a szezonnyitón, végül azonban úgy döntött, tiszteletben tartják a négyszeres világbajnok visszavonulását.
Portrait, Helmets, TS-Live, Hungaroring, GP2213a, F1, GP, Hungary
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel a tavalyi szezont követően döntött úgy, szögre akasztja bukósisakját: a német pilóta 53 futamgyőzelmet, 57 rajtelsőséget és 4 világbajnoki címet szerzett az F1-ben, helyét pedig Fernando Alonso vette át idén a brit csapatnál. Az Aston Martinnál azonban bőven volt fejvakarás akkor, amikor nem sokkal az előszezoni tesztelés előtt Lance Stroll kerékpárbalesetet szenvedett, és komoly kéz- és lábsérüléseket szenvedett. A kanadai pilóta az előszezoni teszten nem is tudott autóba ülni, és sokáig kérdéses volt, hogy a bahreini idénynyitón rajthoz állhat-e.

Mike Kracket, az Aston Martin csapatfőnökét az F1 Nation podcastben arról kérdezték, megkeresték-e a tavaly visszavonult Vettelt, amikor kiderült, veszélybe került Stroll indulása.

„Volt-e kísértés? Igen, 100 százalékig. De nem léptük meg, mert rendkívül tiszteljük Sebastiant és a döntését, amit akkoriban hozott. Szerintem nem lett volna korrekt megkérdezni sem. Szerettük volna tisztelni úgy, ahogy ő is tisztelt bennünket, és nem akartuk nehéz helyzetbe hozni” – mondta a szakember.

Az Aston Martin végül az istálló tartalékosát, Felipe Drugovichot helyzete készenlétbe, ám végül Stroll – nagy fájdalmak közepette, de – vállalni tudta a szereplést Bahreinben. A csapat pedig parádésan indította a szezont, hiszen Fernando Alonso az eddigi két versenyen két dobogós eredményt szerzett. A csapatfőnök elárulta, a bahreini szezonnyitó után kapott egy üzenetet Vetteltől.

„Kapcsolatban voltunk” – mondta. „Újévkor is kapcsolatban voltunk. Sebastian pedig olyan volt, mint mindig, gratulált nekünk úriember módjára az első bahreini dobogó után. Mindig mondtam neki, hogy ez az ő érdeme is, hiszen egy lépéssel feljebb segített bennünket az elmúlt két évben. Sok területen fejlődni tudtunk neki köszönhetően, mivel rengeteget tanultunk és fejlődtünk. Szóval határozottan kivette a részét abból, ahol most tartunk.”

„De megbékélt a helyzettel, semmiféle megbánás nem volt bennem vagy ilyesmi, mivel nagyon tudatosan hozta meg a döntését. Azt gondolom, a csapat és közte lévő, illetve a közte és köztem lévő tisztelet tényleg megmutatkozott ebben a nagyszerű pillanatban, amikor gratulált nekünk. Rendkívül nagyra értékelem, és továbbítottam az üzenetet a teljes csapat felé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!