Aston Martin: Jó helyzetből várhatjuk az idénynyitót - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Jó helyzetből várhatjuk az idénynyitót

Bár viszonylag sok pályaidőt veszítette, az Aston Martin csapatát irányító Otmar Szafnauer szerint jól felkészülten állhatnak rajthoz a jövő hétvégén esedékes Bahreini Nagydíjon.

A tavaly még Racing Point néven szereplő silverstone-i istálló mindössze 314 kört tett meg a háromnapos bahreini teszten – rajtuk kívül csak a Mercedes körözött kevesebbet.

Sebastian Vettel, az istálló négyszeres világbajnok versenyzője különösen frusztrált volt amiatt, hogy szombaton egy váltóhiba miatt leginkább a garázsban kellett ücsörögnie.

 

A csapatot irányító Otmar Szafnauer szerint viszont így is rengeteg adatot gyűjtöttek, ezeknek hála pedig jól felkészülhetnek majd a szezon első versenyére.

„Lance [Stroll] és Sebastian összesen 314 kört tettek meg a teszthéten, és most rengeteg adatban mélyedhetünk el, mielőtt visszatérünk ide versenyezni” – mondta a szakember.

„Veszítettünk egy kis pályaidőt bizonyos technikai problémák miatt a hétvége során, főleg Sebastian szombaton, de épp ez az egyik oka annak, hogy tesztelünk. Az egyik legfőbb feladatunk az volt, hogy továbbra is segítsük Sebastian beilleszkedését, és már most rengeteget fejlődtünk ezen a téren.”

„Lance a tervek szerint teljesíteni tudta a tervezett programunkat vasárnap is, és hasznos adatokat gyűjtött a hosszú etapokkal, versenyszimulációkkal, és rövidebb etapokkal kapcsolatban is.”

„Ennek köszönhetően jó helyzetben térhetünk vissza ide néhány hét múlva.”

A Forma-1-es világbajnokság március 28-án rajtol el a Bahreini Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!