Aston Martin: Nagyon nehéz lesz legyőzni a Ferrarit 2021-ben - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Nagyon nehéz lesz legyőzni a Ferrarit 2021-ben

A Ferrari már idén erősebb teljesítményt nyújthat, mint a tavalyi Forma-1-es szezonban – állítja az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer, aki szerint nagyon szoros lesz a küzdelem a középmezőnyben.

Az Aston Martin tavaly – még Racing Pointként – a 4. helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, miután a McLaren legyőzte őket a 3. helyért folytatott küzdelemben. Maguk mögé utasították azonban az Alpine-t (korábbi Renault-t) és a Ferrarit is. 

Az istálló csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szerint nem magától értetődő, hogy idén is hasonlóak lesznek az erőviszonyok a középmezőnyben. 

 

Bolondok lennénk, ha nem aggódnánk a mögöttünk lévők miatt, és ha csak előre néznénk” – nyilatkozta Szafnauer. „Úgy gondolom, jó munkát végeztünk. A középmezőny versenyképessége folyamatosan növekszik, egyre nehezebb lesz.”

A Ferrari tavaly katasztrofális szezont zárt, az istálló csupán a 6. helyen végzett a csapatok között, ezzel 1980 óta a legrosszabb eredményüket érték el. Szafnauer szerint nem biztos, hogy idén is ez lesz a helyzet, szerinte a Ferrari erősödni fog. 

Nem hiszem, hogy a Ferrari ott marad örökre, ahol végeztek, a hatodik helyen, szóval nagyon nehéz lesz legyőzni őket idén és utána is” – nyilatkozta. 

„A McLaren legyőzött minket tavaly a harmadik helyért. Velük is nehéz lesz. A Renault mögött ott áll a gyártó, és Alonso érkezésével, a kétszeres világbajnokkal velük sem lesz könnyű. Szóval nagyon-nagyon nehéz lesz a középmezőny élén végeznünk.”

Lance Strollnak és Sebastian Vettelnek így sok kihívással kell majd szembenéznie a csapatfőnök szerint, de a szakember bízik benne, hogy lesz lehetőségük a Mercedes vagy a Red Bull ellen is harcolni.

„Ugyanakkor a srácokra is akarunk figyelni, akik előttünk végeztek, és szeretnénk közelebb kerülni a Mercedeshez és a Red Bullhoz. Hozzájuk is közelíteni akarunk. Szóval nagy feladat áll előttünk, de felkészültünk a kihívásra, keményen fogunk dolgozni, és a legjobbat fogjuk nyújtani, hogy elérjük ezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Aston Martin: Nagyon nehéz lesz legyőzni a Ferrarit 2021-ben
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!