Aston Martin: Nem a szerencsének köszönhető a következetességünk - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Nem a szerencsének köszönhető a következetességünk

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke szerint nem a szerencsének köszönhető az, hogy Fernando Alonso révén négy dobogós eredményt is szerezni tudtuk a 2023-as Forma-1-es idény első öt versenyén.

Miközben a Mercedes és a Ferrari meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott az évad elején, az Aston Martin rendre erős tudott maradni – legalábbis egyik versenyzőjével, Fernando Alonsóval, aki Bahreinben, Szaúd-Arábiában, Ausztráliában és Miamiban is a 3. helyen ért célba, az Azeri Nagydíjat pedig a 4. pozícióban zárta.

A következetes teljesítménynek köszönhetően a spanyol versenyző jelenleg a 3. helyet foglalja el az egyéni pontversenyben, míg az Aston Martin 2. a konstruktőrök között.

 

„Azt gondolom, ez megmutatja, hogy erős csapat vagyunk” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, mi a kulcsa annak, hogy ennyire következetesen tudnak teljesíteni, noha az élmezőnyben jobbára újoncnak számítanak még.

„Ez is azt mutatja, hogy nem szerencsejátékozunk, nem lottózunk, hanem az adatok és az eredmények alapján hozunk meg döntéseket. És ez az egyik oka annak is, hogy ennyire következetesek vagyunk.”

A Forma-1-es Miami Nagydíj időmérőjén viszont az Aston Martin is belefutott egy hibába: Alonsót és csapattársát, Lance Strollt használt lágy gumikkal küldték pályára második etapjaikra a Q1-ben, a stratégia pedig visszafelé sült el, a pálya ugyanis rohamosan gyorsult, Stroll így végül nem jutott tovább.

„Egy elég nagy hibát vétettünk az időmérőn” – ismerte el a csapatfőnök. „Szóval a fejlesztésekben hibamentesen dolgoztunk, de a kvalifikációnk nem volt nagyszerű.”

Az Aston Martin dolga ráadásul egyre csak nehezebb lesz, hiszen a fejlesztési versenyben is helyt kell állnia, ebben a tekintetben pedig jóval rutinosabb topcsapatokkal kell megküzdenie. Krack szerint egyelőre még számukra is kérdőjel, hogy a tempósabb helyszíneken mennyire lesznek ütőképesek.

„Szerintem Monza, Las Vegas, és Spa talán egy kicsit kérdőjeles. De van még időnk, hogy fejlesszünk kicsit. Csapatként meg kell tanulni, hogyan viselkedik az autó, és milyen az az ellenfelekéhez képest. Halljuk innen-onnan, hogy a Mercedes nagy lépésekre készül, szóval nem dőlhetünk hátra. Viszont azt gondolom, nem szabad pusztán egy versenyre fókuszálnunk, viszont igyekszünk a legjobbat nyújtani mindegyiken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!