Aston Martin: Nem elkeserítő a helyzet, de kihívás vár ránk! - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Nem elkeserítő a helyzet, de kihívás vár ránk!

HIRDETÉS
Az elmúlt hetekben visszaesett az Aston Martin Forma-1-es csapatának teljesítménye, az istállót irányító Mike Krack azonban azt mondja, kőkeményen dolgoznak a színfalak mögött azért, hogy a szezon második felében újra ütőképesek legyenek.
action, Spa-Francorchamps, GP2312a, F1, GP, Belgium
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

A silverstone-i csapat parádés formában vágott neki a 2023-as bajnokságnak, hiszen az évad első versenyein a Red Bull legfőbb kihívója volt. Az Aston Martin Fernando Alonso révén 6 dobogós eredményt szerzett, az elmúlt időszakban azonban lemaradt a fejlesztési versenyben a Mercedessel, a Ferrarival, de még a McLarennel szemben is.

A csapat hátránya így értelemszerűen a Red Bullhoz képest is nőtt, Fernando Alonso közel 1 perces lemaradással ért célba a múlt vasárnapi Belga Nagydíjon. Mike Krack csapatfőnök ugyanakkor azt mondja, nem elkeserítő a helyzetük, de kétségkívül kihívásokkal néznek szembe.

„Az, hogy elkeserítő, nem a megfelelő szó. Kihívást jelent” – idézi a csapatfőnök szavait a RacingNews365.com című internetes lap a Red Bull előnye kapcsán. „Láthatjuk, mennyire elöl vannak, és mennyi munkát fektetünk abba, hogy megpróbáljuk tartani velük a lépést. Ez jól mutatja, milyen nagyszerű autójuk van, és milyen nagyszerű csapattal rendelkeznek.”

Az Aston Martin jelenleg a 3. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében a Red Bull és a Mercedes mögött, Fernando Alonso pedig remek hírnek nevezte azt, hogy múlt vasárnap, Spában újra a legjobb 5 között tudott végezni. Főnöke egyetért a spanyollal. 

„Azt gondolom, ez nagyon-nagyon fontos minden érintett számára. Őrült óráik voltak az elmúlt hetekben, és mindig fontos felismerni azt, hogy a kemény munka kifizetődik. Ellenkező esetben kiábrándul az ember, és egyre nehezebbé válik a dolog.”

„Szóval nagyon-nagyon pozitív a csapat számára, hogy közösen dolgozunk ilyen keményen, és képesek vagyunk javítani az autón.”

A csapatfőnök azt mondja, a folytatásban is sok munka vár rájuk, ha jól szeretnének teljesíteni az idény második felében: „Ez csak az első lépés volt. Még mindig nem járunk közel sem a dobogós eredményekhez, szóval szerintem ennél többre lesz szükség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!