Aston Martin: Rengeteget fogunk tanulni Vetteltől

Győzelmi célokat tűzött ki az Aston Martin Forma-1-es csapata, az istállót irányító Otmar Szafnauer pedig biztos benne, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel érkezése hatalmas lendületet adhat majd a silverstone-i gárdának.

A tavaly még Racing Point néven szereplő istálló idén már az Aston Martin gyári csapataként vesz részt a Forma-1-es küzdelmekben, a 2021-es évre ráadásul Lance Stroll mellé leszerződtették a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

A brit istálló sokat vár a rutinos pilótától, aki pályafutása során természetesen rengeteg mindent letett már az asztalra. Az Aston Martin F1-es csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szerint ennél jobb versenyzőpárost keresve sem találtak volna az új éra kezdetére.

Hirdetés
 

„Mindenki számára rendkívül izgalmas dolog ez” – mondta a szakember.

„Sebastian személyében van nekünk egy négyszeres világbajnokunk, akinek segítségével csapatok váltak futamgyőztessé és bajnoki esélyessé. Ezért egy nagyon fontos igazolás ő számunkra. Győztes mentalitást hoz a csapathoz, és nem kétséges, hogy rengeteget fogunk tanulni tőle utunk során.”

„Lance személyében pedig van nekünk egy fiatal és tehetséges, keményen dolgozó versenyzőnk, aki tavaly eddigi legjobb szezonját produkálta, és a versenyzés minden területén előrelépett. Tudjuk, hogy amennyiben megfelelő eszközöket adunk a kezébe, képes lesz segíteni a csapatot a célok elérésében.”

„És azt gondoljuk, hogy Sebastian a legjobbat fogja majd kihozni Lance-ből, cserébe pedig Lance keményen hajtja majd Sebastiant – szóval nagyon örülünk a 2021-es felállásunknak. Nagyon ideális kombinációja ez a tapasztalatnak, a győzni tudásnak és a nyers tehetségnek.”

Az Aston Martin csapatfőnöke hozzátette, izgatottan várják már, hogy elkezdődjön az új éra a csapat számára, céljuk pedig természetesen az, hogy a legnagyobbak ellen harcoljanak a száguldó cirkuszban.

„Egy ilyen ikonikus márkát képviselni óriási megtiszteltetés a csapat minden tagja számára” – fogalmazott Szafnauer.

„Talán ijesztően hangzik, de már 30 éve versenyzünk a Forma-1-ben, nyertünk versenyeket, szereztünk dobogókat utunk során, gyakran esélytelenként. Szóval alaposan kiérdemeltünk reputációnkat, és biztosak vagyunk abban, hogy kezdettől fogva büszkévé tehetjük az Aston Martin nevet.”

„Az új névvel, elkötelezett résztulajdonosokkal, friss beruházókkal és tapasztaltalt csapatunkkal úgy hisszük, hogy minden összetevő adott ahhoz, hogy még több dobogót, és remélhetőleg győzelmet szerezzünk. 2022 végére pedig lesz egy fantasztikus új gyárunk is Silverstone-ban, meglesz a hely és az infrastruktúra a csapat számára a célok realizálásához.”

„Hivatalosan márciusban mutatjuk be az F1-es csapatot, beleértve 2021-es fényezésünket, illetve versenyzőpárosunkat. A jelenlegi globális helyzet sok szempontból komoly kihívásokat tartogat, de jó formában vagyunk. Hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek a csapatnál, amiért ennyire alkalmazkodóak, és ennyire keményen dolgoznak az egyedi körülmények közepette. Bízunk abban, hogy ez kifizetődik majd 2021-ben, mielőtt elkezdünk felkészülni a Forma-1 2022-ben érkező új érájára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!