Aston Martin: Soha nem állítottuk, hogy győzni fogunk Alonsóval! - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Soha nem állítottuk, hogy győzni fogunk Alonsóval!

HIRDETÉS
Az Aston Martin csapata soha nem állította azt, hogy nyerni fog Fernando Alonsóval – ezt mondja az istállót irányító Mike Krack, aki ugyanakkor hozzátette, több más Forma-1-es istállóval szemben ők azért hitelesek, mert tesznek is a siker érdekében.
Fernando Alonso, Aston Martin

Az Aston Martin még 2021-ben azzal a céllal érkezett meg gyári csapatként az F1-be, hogy öt éven belül a világbajnoki címért harcoljon. A csapat az első két évben Sebastian Vettellel próbált érvényesülni, a nagy sikerek azonban elmaradtak. A német pilóta ugyan elköszönt a száguldó cirkusztól az elmúlt idény végén, az Aston Martin nem maradt világbajnok pilóta nélkül, a német helyére ugyanis Fernando Alonso érkezett.

A csapatnál pedig szemmel látható beruházások folynak: jelenleg is épül új gyáruk Silverstone-ban, mely jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy hamarosan elérjék céljaikat az F1-ben. Amikor az AS című spanyol sportlap arról kérdezte az Aston Martin csapatfőnökét, a szintén győzelmi ambíciókkal rendelkező rivális csapatokkal szemben miért kellene az Aston Martinra fogadni, Mike Krack így felelt: „Mert mi komolyabban vesszük!”

„Az ambícióink hitelt érdemlők. A mezőnyben senki sem tett olyan vállalásokat, mint mi. Vannak csapatok, melyek azt mondják, hogy igen, három éven belül győzni fognak, hogy 100 verseny múlva győzni fognak. De mit tesznek a győzelem érdekében? Mi komolyan vesszük a gyárral, a szélcsatornával, az új szimulátorokkal – óriási beruházások vannak ezek mögött.”

„Ezért is volt ennyire egyértelmű Fernando számára a dolog. Még csak meg sem kellett győznünk őt, mert tudta. Vannak kapcsolatai mindenhol. Hitelesek vagyunk, nemcsak beszélünk, cselekszünk is.”

Arra a felvetésre, hogy az Aston Martin eddigi legnagyobb sikerének talán Alonso szerződtetése számít, a csapatfőnök kifejtette: el kell kerülniük azt, hogy miközben a médiában nagy csapatnak tűnnek, a pályán nem tudnak teljesíteni. Krack ugyanakkor leszögezte, ők soha nem mondták azt, hogy Alonsóval bajnoki címet fognak nyerni a Forma-1-ben.

„Amikor leigazoltuk Fernandót, akkor sem használtunk nagy szavakat” – magyarázta Krack. „Soha nem mondtuk, hogy nyerni fogunk, soha nem mondtuk, hogy világbajnokok leszünk. Próbálunk fejlődni, oda szeretnénk érni pár éven belül, de soha nem mondtuk azt, hogy nyerni fogunk azért, mert itt van nálunk Fernando. Ahhoz, hogy nyerjünk, megfelelő eszközöket kell adnunk neki. Meg lennék lepve, ha az emberek úgy gondolnának ránk, mint egy csapatra, mely csak beszél a győzelemről – mivel mi nem ezt tesszük.”

Az Aston Martin főnöke hozzátette, szentül hiszi, hogy Alonso még mindig az F1-es mezőny legjobbjai közé tartozik.

„Ha mindenki ugyanolyan autóban ülne, ott lenne az első sorban” – mondta. „A fő feladatunk az, hogy olyan autót adjunk Fernandónak, mely képes erre. Ha sikerül, akkor oda fogja juttatni azt, ahová tartozik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!