Aston Martin: Vettel nem is keresett minket - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Vettel nem is keresett minket

HIRDETÉS
Nem tárgyalt Sebastian Vettellel a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer.
Sebastian Vettel Ferrari

Vettel az idei év végén távozik a Ferraritól, egyelőre pedig nem tudni, hol folytatja 2021-ben – már ha marad egyáltalán a Forma-1-ben.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég egy interjúban azt mondta, nem zárja ki a négyszeres bajnok szerződtetését, ám Lewis Hamilton és Valtteri Bottas megtartása a prioritás számukra.

Vettel korábbi csapattársa, Mark Webber a minap úgy nyilatkozott, szerinte a német pilóta kihagy egy évet, és 2022-ben visszatér az F1-be.

A németnek nem sok opciója maradt 2021-re a Forma-1-ben, többek szerint azonban az Aston Martin reális lehetőség lehet számára. A jelenleg még Racing Point néven szereplő istálló csapatfőnöke, Otmar Szafnauer viszont nem tárgyal a némettel.

„Mindannyian tudjuk, milyen nagyszerű munkát végzett. Hamar nyert a Toro Rossóval, ami fantasztikus eredmény volt, és begyűjtött négy világbajnoki címet” – mondta a szakember nemrég.

„Voltak nagyszerű versenyei, és úgy gondolom, hogy még meglehetősen fiatal, 33 éves, szóval jó évek állnak még előtte. De ezt nem nekem kell megmondanom.”

„Nagyon elégedettek vagyunk a versenyzőpárosunkkal, akikkel szerződésünk is van, és nagyon jól dolgoznak együtt. Itt van nekünk Checo [Perez], aki vasárnaponként ugyanolyan jó, mint bárki más. Nagyon kiszámított, jó versenyző, remekül bánik a gumikkal.”

„Lance sokkal fiatalabb Sergiónál, és nagyon gyorsan tanul – de nagyon-nagyon gyors. Nagyszerű rajtjai vannak, és ha formában van, nagyon jó versenyekre képes. És folyamatosan tanul. Azt gondolom, Lance végül Sergio elé fog kerülni, és ez a fiatalság és tapasztalat alkotta kombináció tökéletes számunkra.”

Szafnauer azt mondja, remek viszonyban van Vettellel, a német azonban még csak nem is érdeklődött náluk.

Hirdetés

„Seb és én hosszú idő óta barátok vagyok, már azelőtt ismertem őt, hogy Forma-1-es versenyző lett volna. Ironikus módon nem hívott fel, szóval nem is voltak tárgyalások.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!