Aston Martin: Vettel próbál segíteni a 2023-as fejlesztésekben - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Vettel próbál segíteni a 2023-as fejlesztésekben

Bár jövőre már nem lesz itt a Forma-1-es mezőnyben, Sebastian Vettel kőkeményen dolgozik azon, hogy segítse csapata, az Aston Martin 2023-as autójának fejlesztéseit – mondja az istálló csapatfőnöke, Mike Krack.

Vettel a Magyar Nagydíjat megelőzően jelentette be, az idény végén elhagyja csapatát, és F1-es pályafutását is befejezi. Azóta kiderült az is, a négyszeres világbajnok helyét Fernando Alonso veszi át. Hiába azonban az év végi távozás, a német versenyző hozzáállása semmit sem változott: főnöke elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy segítse az Aston Martin fejlesztéseit.

„Igen, így van. És ebben is látszik, mennyire profi, és mennyire elkötelezett még mindig” – mondta Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke. „Ami azt illeti, még a mostani értekezleten is mondott valami olyasvalamit, hogy ’a jövő évi autóval kapcsolatban légyszi, gondoljátok át’, szóval abszolút rajta van az ügyön.”

Krack szerint semmi jele nincs annak sem a pályán, sem azon kívül, hogy Vettel visszavett volna.

„Nem, ő nem ilyen karakter. Vérprofi. És az utolsó pillanatig mindent belead majd. Ez volt az első dolog, amit mondott nekünk akkor, amikor közölte, hogy befejezi – hogy a végsőkig belead mindent. És ezt láttunk most vasárnap is” – mondta a szakember, utalva Vettel spái 8. helyezésére.

Fotó: Aston Martin F1 Team

A július végi bejelentéskor Vettel arról beszélt, egyre inkább elkezdték érdekelni a jövőjével kapcsolatos dolgok, Krack azonban állítja, a négyszeres világbajnok ugyanolyan komolyan veszi a munkát, mint eddig.

„Ez az érdekes része. És volt is egy hosszú beszélgetésem vele még csütörtökön. Beszéltünk egy kicsit arról, hogy hogyan érzi magát a dologgal kapcsolatban, meg ilyenek. És hallani sem akarja azt a szót, hogy ’búcsú’. Láttam egy zászlót, amire az volt írva, ’Köszönjük, Sebastian’, és megkérdeztem tőle, hogy akkor ez most a búcsúturné? De egyáltalán nem az. Nem búcsúként tekintünk rá. A szezon végén lesz majd egy kis búcsúzkodás, de egészen addig mindent beleadunk, mivel még faragnunk kell egy kicsit a hátrányunkból a riválisainkhoz képest. És nem fejezhetjük be abban a pozícióban, melyben most vagyunk.”

„Szerintem itt inkább arról van szó, hogy a repülőtérre menet, a repülőn ülve egyre többet gondolt a családjára, meg hasonlók. De szerintem akkor, amikor az autóban ül, teljesen fókuszált.”

Krack azt mondja, arról még nem esett szó, hogy Vettel a jövőben tanácsadóként esetleg segítené-e az istálló munkáját.

„Még nem beszéltünk erről, hogy őszinte legyek. Egyrészt azért, mert a bejelentés közvetlenül a leállás előtt jött. És szerintem időt kell hagyni neki arra, hogy átgondolja. Terveznie kell. És szerintem, mielőtt bármit is csinálni, egy kicsit pihenni szeretne. Szóval még nem beszéltünk róla.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!