Aston Martin: Vettelnek is köszönhető, hogy ennyire erős autónk van idén - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Vettelnek is köszönhető, hogy ennyire erős autónk van idén

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint Sebastian Vettelnek komoly érdemei vannak abban, hogy a brit istálló egy ennyire versenyképes autóval tudott előállni 2023-ban.

A silverstone-i istálló a szezon első három versenyén a Red Bull legfőbb kihívójává lépett elő: Fernando Alonso mindhárom futamon dobogóra tudott állni, az Aston Martin pedig jelenleg a 2. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében.

A csapatnál az elmúlt két évben még Sebastian Vettel volt a húzóerő, a négyszeres világbajnok azonban a 2022-es szezon végén búcsút intett az F1-nek. Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke ugyanakkor méltatta a német pilótát, szerinte ugyanis a rutinos versenyzőnek sokat köszönhet az istálló.

 

„Azt gondolom, érdemei vannak abban, hogy az AMR23-as ma ott tart, ahol. Rengeteg meetingünk volt tavaly, melyeken iránymutatást adott nekünk, hogy ezt vagy azt csináljuk az idei autóval, illetve mi ne. Szóval érdemei vannak benne” – idézi a szakember szavait a RacingNews365.com című internetes portál.

Krack arra a kérdésre nem akart választ adni, hogy szerinte túl korán vonult-e vissza a négyszeres világbajnok.

„Tiszteletben kell tartanunk a döntést, amit meghozott. Mielőtt meghozta ezt a döntést, hosszú ideig mérlegelt, és tovább kell lépnie. Hogy sajnálja-e, hogy nem vezetheti az idei autót, azt tőle kellene megkérdezni.”

„Rengeteg energiát hozott, sok pozitivitást” – mondta a csapatfőnök. „Folyamatosan példát mutat. Nagyon korán itt van, nagyon keményen dolgozik, és ez példaként szolgál mindenki számára, és extra motivációt jelent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Aston Martin: Vettelnek is köszönhető, hogy ennyire erős autónk van idén
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!