Aston Martin: Vettelnek nem lesz könnyű Stroll csapattársaként - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Vettelnek nem lesz könnyű Stroll csapattársaként

HIRDETÉS
Otmar Szafnauer, az Aston Martin F1-es csapatfőnöke szerint Sebastian Vettelnek nem lesz könnyű dolga az istállónál, csapattársa, Lance Stroll ugyanis megnehezítheti az életét az idei évben.
Sebastian Vettel, Aston Martin,

Az Aston Martin csapata már most nagyon lelkes Sebastian Vettel érkezése miatt – miután elkezdték a közös munkát, Szafnauer meggyőződése, hogy a négyszeres világbajnok óriási segítségükre lesz az idei évben, és ők is mindent megtesznek majd azért, hogy a német teljes lelkesedéssel versenyezzen.

„Vettel nemcsak egy versenyző, hanem egy technikai szakember is a kormány mögött. Ezt mondta ez egyik mérnökünk, miután először volt dolga Sebastiannal. Ő olyan, mint egy szivacs, minden tapasztalatot magába szív” – mondta a csapatfőnök. 

Érezzük, hogy győzelemre éhes. Minden kérdést feltesz, minden részletet tudni akar. Az embereinkre már most nagy hatással van, mert technikai szakemberként egy szinten beszélhetnek a versenyzővel. Pontosan ez az egyik dolog, amit reméltünk tőle.”

Szafnauer ugyanakkor hozzátette, csapaton belül a két versenyző megnehezítheti egymás életét – ugyanis Stroll is rendkívül gyors, így Vettelnek meggyűlhet vele a baja. 

„Sebastiannak és Lance-nek elsősorban csapattársaknak kell lenniük, utána ellenfeleknek. Úgy gondoljuk, hogy mindketten profitálhatnak a közös munkából és előrébb vihetik a csapatot. De ez nem lesz egyszerű Sebastian számára – mert Lance nagyon-nagyon gyors.”

Stroll úgy nyilatkozott, szerinte főként azon múlik idei teljesítményük, hogy mit tudnak kihozni a rendelkezésre álló erőforrásokból.

„Ő nagyon tapasztalt és tudja, hogy mire van szüksége egy csapatnak, hogy sikeres legyen” – mondta a kanadai. „De én személy szerint nem várok semmi különöset. Az, hogy több erőforrás áll majd rendelkezésünkre és csak az, hogy Aston Martinnak hívják a csapatot, nem fogja megváltoztatni egy ilyen nagy istálló DNS-ét. Az egy dolog, hogy megszerezz mindent, amire szükséged van, de más dolog, hogy ebből építkezz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!