Átalakítják a szingapúri versenypályát

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a sport első éjszakai versenyének helyet adó szingapúri versenypálya több ponton is megváltozik, hogy izgalmasabb és látványosabb lehessen az idei megmérettetés.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a sport első éjszakai versenyének helyet adó szingapúri versenypálya több ponton is megváltozik, hogy izgalmasabb és látványosabb lehessen az idei megmérettetés.

Bár a Forma-1 történetének első éjszakai futama osztatlan sikert aratott, a szervezők úgy gondolják, módosítások szükségesek ahhoz, hogy jobb legyen az idei nagydíj.

A versenyzők leginkább a burkolat egyenetlenségére panaszkodtak a szeptemberi esemény után, azonban a szervezők úgy érzik, a pálya más pontjain is változtatni kell ahhoz, hogy több legyen az előzés a versenyen.

“Jóllehet a pálya és az esemény minden várakozást felülmúlt szerte a világon, ahogy az általában a vadonatúj helyszínek esetében lenni szokott, most már tudjuk, hogy vannak dolgok, amiket jobban is lehetne csinálni” – mondta a szingapúri pálya igazgatója, Michael McDonough.

Miután az illetékesek beszéltek a versenyzőkkel és az FIA-val, úgy döntöttek, több ponton is változtatnak a ringen.

Az első kanyart élesebbre, azaz lassabbra veszik, mellyel az előzések számát szeretnék növelni. Továbbá a kanyar bejáratához rázókövet tesztnek, hogy a pilótákat meggátolják abban, hogy átvágják, vagy a kelleténél szélesebben vegyék az ívet.

Míg az első kanyart lelassítják, a tizenhármas ív gyorsabb lesz, ezáltal a tizennégyes kanyar előtti fékzóna az eddiginél jóval keményebb lesz, ami szintén az előzést hivatott elősegíteni.

Az ötös, hatos, és hetes kanyart újraaszfaltozzák, hogy eltűnjenek a sokat vitatott puklik; a huszonkettes kanyar bukóterét kisebbre veszik, hogy több hely maradjon a nézőket kiszolgáló létesítményeknek; illetve a boxutca be-, és kijáratát módosítják, hogy az említett szekciók távolabb kerüljenek az ideális ívtől.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!